به گزارش خبرگزاری مهر، تازه ترین گزارشاتی که در خصوص وضعیت دانشجویان بین المللی در انگلیس منتشر شده حاکی از آن است که این کشور و نظام آموززش عالی آن در نگاه نخست هدف مهم و حتی اولویت اصلی بسیاری از دانشجویان بین المللی قرار دارد اما این پایان کار نیست.
بررسی های اخیری که از سوی انستیتو آموزش عالی انگلیس درخصوص وضعیت دانشجویان بین المللی در این کشور انجام شده است گویای آن است که دانشگاههای این کشور نتوانسته اند دانشجویان بین المللی را همچنان که جذب می کنند، علاقمند نگاه داشته و از این رو در ماهها و سالهای اخیر رؤسای این دانشگاهها شاهد تغییر گرایش دانشجویان بین المللی به سایر کشورهای جهان بوده اند.
این گزارش و اظهارات بسیاری از کارشناسان صاحب نظر در نظام آموزش عالی انگلیس گویای آن است که هزینه ها در دانشگاههای انگلیس رشد فزاینده ای یافته است و پرداخت آنها از سوی دانشجویان بین المللی چندان راحت نیست. از این رو به نظر می رسد با گرایش تدریجی دانشجویان بین المللی به سایر کشورهای اروپایی و آمریکا زنگ خطر برای آینده نظام آموزش عالی انگلیس به صدا در آمده باشد.
در حال حاضر هزینه هایی که دانشجویان بین المللی در انگلیس پرداخت می کنند، سهم 8 درصدی در درآمد جاری دانشگاههای سراسر این کشور دارد.
از سوی دیگر تنها در سال تحصیلی 2006- 2005 دانشجویان بین المللی درآمد هنگفت 5/1 میلیارد دلاری نصیب دانشگاههای انگلیس کردند اما به نظر می رسد نظام آموزش عالی این کشور برای تداوم حضور جدی خود در رقابت با سایر کشورهای پیشرو در آموزش عالی جهان با چالشهای متعددی روبرو باشد.
آمارها نشان می دهند سهم انگلیس در بازار پر رونق دانشجویان بین المللی از 16 درصد در 10 سال گذشته به حدود 12 درصد در سال گذشته رسیده است.
گزارشات اخیر که درخصوص وضعیت دانشجویان بین المللی در انگلیس و چگونگی تربیت آنها در دانشگاههای این کشور منتشر شده است حاکی از آن است که در آینده ای نزدیک شمار حضور دانشجویان بین المللی در دانشگاههای این کشور همچنان کاهش خواهد داشت و از آن نگران کننده تر این نکته است که در برخی از کشورهای جهان به ویژه کشورهای اعزام کننده دانشجویان بین المللی این تصور تبلیغ می شود که تقاضاهای جهانی برای ادامه تحصیل در دانشگاههای انگلیس در حال کاهش است.