به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر سید مصطفی محقق داماد در جمع دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: دستگاه قضایی باید آمار دقیقی در خصوص اثرات اجرای مجازاتها ارائه دهد و باید بیان شود که تا چه میزان آمار جرایم کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: فلسفه وجودی حدود در نظام اسلامی، تقلیل جرایم است. بنابراین مجازاتها باید به گونهای اجرا شود که موجب تقلیل جرائم شود.
وی با بیان اینکه اجرای حدود از باب امر به معروف است افزود: اگر اجرای حدود موجب وهن و انزوای اسلام شود، جواز آن شبهه شرعی دارد و مورد تردید قرار میگیرد.
محقق داماد با اشاره به قانون جزا و قانون آیین دادرسی نوشته شده در زمان مشروطیت گفت: در آن زمان فقهای بزرگی وجود داشتند که هیچ یک با تعطیلی اجرای حدود اعتراضی به تعطیلی شریعت نکردند.
محقق داماد ادامه داد: ولایت فقیه و نظریه اجرای حدود هیچ ملازمهای با یکدیگر ندارند، زیرا ممکن است عدهای قائل به اجرای حدود باشند، اما قائل به ولایت فقیه نباشند.
وی اظهار داشت: نظریه وجوب اجرای حدود در زمان غیبت منتسب به فقیهان بزرگی است که در راس آنها صاحب جواهر قرار دارد.
وی با بیان اینکه این نظریه مخالفانی نیز دارد افزود: عدهای از جمله فقهای عصر حاضر و امام خمینی(ره) به پیروی از صاحب جواهر همین نظر را دارند که به این نظر پافشاری مینمایند اما اکنون نظر غالب، نظر نخستین است و تا زمانی که قانون است باید اجرا شود.