خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: این کتاب شامل سه بخش است. در بخش اول تبارشناسی اصطلاح خیال در قرآن و احادیث (به عنوان اصلی ترین منبع و مبانی مفهوم شناسی واژه ها در تمدن اسلامی)، خیال در فلسفه یونانی (از جمله آرای افلاطون و ارسطو) و خیال در حکمت اسلامی مورد بحث قرار گرفته است.
در این بخش از اندیشه های ابو اسحاق کندی تا ابداعات فارابی در مورد خیال و تمایز خیال و تخیل در آرای ابن سینا و بنیانگذاری مفهوم عالم مثال با خیال منفصل در حکمه الاشراق شیخ شهاب الدین سهروردی و تخیل خلاق ابن عربی مورد بحث قرار گرفته است.
بخش دوم - که مقاله ارائه شده در کنگره بین المللی مولاناست - شامل نقد روش شناختی تفاسیر نوشته شده بر آرای مولوی است؛ تفاسیری که تقریبا به صورت کامل تحت سیطره اندیشه های ابن عربی است در حالی که تاریخ نه تنها از متابعت یا تاثیرپذیری مولانا از ابن عربی سخنی نمی گوید بلکه حتی برخی قرائن نشان می دهند مولانا نسبت به آرای ابن عربی نوعی بی تفاوتی عامدانه از خود بروز می دهد.
بخش سوم با تامل در زندگی مولانا، رویکرد وی به فلسفه و فلاسفه را مورد بحث قرار داده و در ادامه، طی دو فصل ابتدا خیال در ساحت قوای ادراکه و نیز به عنوان عالمی از مراتب عالم و سپس خیال عارفان که آینه اسمای جمال و جلال الهی یا به تعبیر مولانا زیبارویان و مه رویان بستان حقایق قدسی است در کنار ولایت تکوینی اولیای حق، بررسی شده است.
"عکس مه رویان، خیال عارفان" (مفهوم شناسی خیال در آرای مولانا) از مجموعه حکمت و هنر با قیمت 2500 تومان عرضه شده است.