دکتر حسن بنیانیان رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی صبح امروز در همایش 15 خرداد 1342 با اشاره به حضور استوانه های انقلاب در این همایش اظهار داشت: این همایش با شناسایی بسترها و زمینه های شکل گیری 15 خرداد تشکیل شده و همایشهای آینده حادثه و پیامدهای آن را که برای نسل جوان ناشناخته مانده مورد تحلیل قرار می دهد تا فداکاری نسل گذشته بازشناسی شود.
وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به مسئله ای که وی را رنج می دهد گفت: انقلاب اسلامی و نظام مقدس اسلامی بر تداوم فرهنگ ایرانی – اسلامی استوار است، هیچگاه نمی توانیم جامعه خود را بی دین تصور کنیم اما ممکن است شکل دین به علت اقدامات مدیران فرهنگی تغییر کند و در نتیجه اسلامی به وجود آید که اسلام مدنظر امام نباشد.
وی یکی از عوامل عمده این امر را به این موضوع نسبت داد که پس از انقلاب در جامعه ما مسائل سیاسی به عنوان مسئله روز تلقی شد و در چنین نگرشی مسائل اقتصادی به طور سطحی مورد توجه و بحث قرار گرفت. این نگاه عامل جدی بی توجهی به فرهنگ تلقی می شود.
رئیس حوزه هنری تصریح کرد: استفاده از رسانه های مدرن نیز مدیران فرهنگی را به انجام کارهای فرهنگی سطحی واداشته و شاید همین مسئله مقام معظم رهبری را به طرح مسئله مظلومیت فرهنگ واداشته است.
دکتر بنیانیان گفت: در شرایط موجود هیچ ساختاری در نظام کار فرهنگی را تعیین نمی کند ، اما در محافل فرهنگی راهکارهایی اندیشه شده که باید آن را به سمع و نظر مسئولان رساند.
وی در ادامه گفت: دفتر ادبیات مقاومت تاکنون بیش از 600 کتاب منتشر کرده و دفتر ادبیات انقلاب اسلامی از 4700 ساعت مصاحبه و 700 جلد کتاب منتشر کرده است، این همایش نیز یکی از کارهای زیربنایی و خودجوش حوزه هنری تلقی می شود که باید توسعه و دوام پیدا کند.