زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر شیلات استان زنجان گفت: استان زنجان با تولید 19 نوع آبزیان خوراکی از تنوع گونه ای خوبی در جهت تولید و پرورش انواع ماهی برخوردار است و اغلب نیاز مردم استان به این پروتئین مفید را تامین می نماید.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمود صیاد بورانی بعد از ظهر در گفتگو با خبرنگاران در محل جهاد کشاورزی استان زنجان با تاکید بر اینکه استان زنجان دارای پتانسیل مطلوب در زمینه تولید آبزیان است، افزود: در رودخانه ها، دریاچه ها و آب های استان ماهیان زیادی زندگی می کنند که قزل اوزن مهمترین زیستگاه آنهاست.

وی ادامه داد: در سال 86 حدود 1400 تن از گونه های مختلف ماهیان در استان تولید شد که 200 تن سهم ماهیان بومی رودخانه ها و منابع آبی استان و 1200 تن سهم ماهیان پرورشی بود که تولید ماهیان خاویاری و شاه میگو به دلیل ارزش صادراتی بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به دلیل عدم تاثیر سوء زیست محیطی پس از طی مراحل مقدماتی وارد منابع آبی و مزارع پرورش ماهی استان شده اند و بدین طریق سهم آبزیان در ارزآوری و درآمد غیر نفتی افزایش می یابد.

صیاد بورانی افزود: ورود گونه های سریع الرشد و دارای توجیه اقتصادی در دستور کار مدیریت شیلات استان قرار دارد که در سالهای 86 و 85 گونه های ماهیان خاویاری، میگو، قزل آلای فرانسوی، اسپانیایی، استرالیایی، دانمارکی و نروژی به استان وارد شده و مورد استقبال پرورش دهندگان و متقاضیان آبزی پروری استان قرار گرفته است

مدیرشیلات استان زنجان در ادامه با عنوان این که ماهی و آبزیان، نقش بسزایی در تصفیه‌ منابع آبی دارند، افزود: ماهیان از رسوبات "دتریتهای گیاهی"، جلبک، اندامهای گیاهان عالی، صدفهای دوکفه‌ای و حشرات آبزی تغذیه می‌کنند.

صیاد بورانی یادآورشد: در پیکره دریاچه سد "تهم" زنجان، چهارگونه ماهی بومی شامل سیاه ماهی، خیاطه ماهی، ماهی سفید و مرواریدماهی کوران وجود دارد که در تصفیه‌ آب شرب زنجان نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وی گفت: ماهیان موجود در سد تهم، با تغذیه حشرات و تولیدات طبیعی سد، این آبگیر را به‌ محل مناسبی جهت تامین آب شرب شهر زنجان تبدیل کرده‌اند.

صیاد بورانی افزود: ماهی سفید رودخانه‌ای "عروس ماهی" با متوسط وزن ‪ ۸۰۰‬گرم جزء گونه‌های نادر کشوری است که در سد تهم زیست می‌کند.

مدیر شیلات استان زنجان  ادامه داد: سد تهم به‌ خاطر منابع غذایی موجود توان تولید ‪۳۷‬ تن آبزی در طول سال را دارد.

صیادبورانی تاکید کرد: سدهای خاکی استان زنجان با هدف افزایش درآمد مردم منطقه و مصرف سرانه ماهی در نقاط مختلف استان، ایجاد اشتغال و استفاده بهینه ‌از منابع آبی در اختیار افراد بومی یا شوراهای‌ اسلامی روستاها قرار می‌گیرد.