به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه دوک در کارولینای شمالی که نتایج یافته های خود را در کنگره انجمن میکروبیولوژی آمریکا در بوستن ارائه کرده اند موفق شدند نوعی "آب آشامیدنی اصلاح ژنتیکی شده" تولید کنند.
در این آب اصلاح ژنتیکی شده اجزای ماده ژنتیکی به گونه ای دستکاری شده اند که می توانند تکثیر ویروسها و باکتریها را متوقف و به این ترتیب آب را تصفیه کنند.
تکنیک تولید این آب آشامیدنی هنوز در مراحل آزمایشی است و این دانشمندان در آزمایشاتی که تاکنون در این مورد انجام داده اند موفق شده اند فعالیت یک قارچ بسیار شایع در آب را متوقف کنند.
به گفته این محققان، این متد می تواند مشکل ایمنی آب آشامیدنی را در کشورهای در حال توسعه حل کند.
این تکنیک برپایه "تداخل RNA" استوار شده است و از "قطع کننده های مولکولی" که "میکرو آر ان آ" نام دارند برای روشن و خاموش کردن فعالیت ژنها استفاده می کند.
تاکنون از این تکنیک در عرصه های مختلف فناوریهای زیستی استفاده شده اما این اولین بار است که از این تکنیک در عرصه محیط زیست استفاده می شود.
براساس گزارش ساینس دیلی، در این خصوص محققان اظهار داشتند: "اطلاعات ما نشان می دهند که امکان ساکت کردن عملکرد یک ژن ویژه در قارچی که در آب زندگی می کند وجود دارد. معتقدیم که "تداخل RNA" می تواند به ابزاری برای توقف ژنها با هدف کنترل تکثیر باکتریها و ویروسهایی که در آب زندگی می کنند تبدیل شود."