علیرضا ملکیان معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد از احتمال قریب به یقین برگزاری پانزدهمین جشنواره و نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها در مصلای تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ملکیان 19 خرداد در نشست خبری نمایشگاه مطبوعات، از احتمال قوی انتقال نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها به مصلای امام خمینی (ره) تهران خبر داد و گفت : توافقات اولیه ما با مسئولان مصلی انجام شده و به احتمال بسیار زیاد پانزدهمین دوره این نمایشگاه در آن مکان برپا می شود.

وی با اشاره به نظرسنجی انجام شده از غرفه داران و بازدیدکنندگان از چهاردهمین دوره نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها بعد از اتمام آن، افزود : دسترسی آسان به محل نمایشگاه به خاطر استقرارش در مرکز شهر از عمده ترین دلایل ارزیابی مثبت غرفه داران و بازدیدکنندگان از نمایشگاه پارسال بود اگر چه نتایج این نظرسنجی حاکی از این بود که تقریباً 50 درصد پاسخگویان از محل برگزاری دوره قبل - کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان - رضایت داشتند و خود ما هم به لحاظ کمبود مساحت رضایت کامل از آن نداشتیم.

ملکیان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره مکان جایگزین برای برگزاری این نمایشگاه در صورت قطعی نشدن گزینه مصلی، اضافه کرد : ما به خاطر کمبود فضای مکان قبلی برای برگزاری نمایشگاه در مصلای تهران اقدام کردیم و مکاتبات و توافقات اولیه در این خصوص صورت گرفته است. مصلای تهران هم در مرکز شهر است و با توجه به وجود ایستگاه مترو و خطوط اتوبوسرانی به لحاظ دسترسی شهروندان گزینه بسیار مناسبی است ضمن اینکه فضای بسیار بیشتری را در اختیار ما قرار می دهد. با توجه به اینکه موافقت دوستان همکار در مصلی را گرفته ایم، فکر نمی کنم تغییری در این نظر به وجود بیاید و به احتمال بسیار زیاد نمایشگاه در مصلی برگزار می شود.

وی همچنین در خصوص زمان برپایی پانزدهمین جشنواره و نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها گفت: زمان نمایشگاه نیمه اول آبان 87 خواهد بود.

علیرضا ملکیان گفت: سال گذشته برای اولین بار نمایشگاه مطبوعات را به صورت مستقل و جدا از نمایشگاه کتاب برگزار کردیم که بحمدالله تجربه خوبی بود و هم مطبوعاتی ها و هم بازدیدکنندگان از این کار رضایت داشتند؛ طبق نظرسنجی ما بیش از 60 درصد افراد با این شیوه برگزاری موافق بودند.

وی افزود: یکی از علل این کار این بود که خود مطبوعات جایگاهی مستقل از کتاب دارند و ما به خاطر حفظ این شان و جایگاه، نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها را به صورت مستقل برگزار می کنیم. ضمن اینکه این نمایشگاه بازدیدکنندگان حرفه ای دارد که صرفاً به خاطر مطبوعات به آنجا می روند و در میزگردها و نشستهای جانبی که برگزار می شود، شرکت می کنند.

تعداد کشورهای خارجی شرکت کننده در نمایشگاه از 15 به 25 رسید

ملکیان بر برگزاری این دوره از نمایشگاه مانند دوره سابق و برای دومین بار در مقیاس بین المللی، تاکید کرد و در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص کشورهای شرکت کننده در این دوره از نمایشگاه، گفت: سال گذشته اولین تجربه ما در برگزاری نمایشگاه در سطح بین المللی بود که 15 کشور در آن حضور یافتند و ما هم به اهدافمان از این کار رسیدیم. امسال هم بر اساس دعوتی که توسط اداره کل مطبوعات خارجی معاونت مطبوعاتی از رسانه های کشورهای مختلف شده، 25 کشور از پنج قاره جهان از جمله عراق، عربستان، پاکستان، هندوستان، لبنان، سوریه، ترکیه، افغانستان، تاجیکستان، مالزی، هندوستان، انگلستان، فرانسه، روسیه، ونزوئلا، برزیل، مصر، قطر، بحرین و کویت در نمایشگاه حضور خواهند یافت.

وی در عین حال از دعوت نشدن از رسانه های ایالات متحده آمریکا به پانزدهمین دوره نمایشگاه خبر داد و اضافه کرد: با توجه به اشتراکات فرهنگی و دینی، طبعاً تعداد رسانه های کشورهای آسیایی در نمایشگاه بیشتر خواهد بود ضمن اینکه ما از کشورهای قاره های استرالیا و اقیانوسیه و آمریکا هم مهمان داریم.

معاون مطبوعاتی ارشاد ضمن تائید پاره ای انتقادات از شیوه برگزاری نمایشگاه سال گذشته، گفت: درباره تعداد زیاد رشته ها و گرایشهای جشنواره گله هایی شد که ما هم در جلسه ای با حضور تعدادی از دوستان مطبوعاتی و خبرگزاری ها، به این جمع بندی رسیدیم که جشنواره را در سه بخش مطبوعات سراسری، مطبوعات محلی و خبرگزاری های داخلی برگزار کنیم تا مثلاً مطبوعات محلی با مطبوعات محلی رقابت کنند و نه با مطبوعات سراسری؛ رشته های مطبوعات سراسری امسال عبارت است از سرمقاله، مقاله (با گرایشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، هنری)، عکس (با گرایشهای خبری و غیر خبری)، گزارش (با گرایشهای خبری و غیر خبری)، مصاحبه، خبر، تیتر، طنز (با گزارشهای تصویری و مکتوب) و طراحی و صفحه آرایی.

بخش "مقالات جنبی" به جشنواره مطبوعات افزوده شد

ملکیان ادامه داد: آثار مربوط به مطبوعات محلی در هفت رشته سرمقاله، مقاله، مصاحبه، گزارش، خبر، عکس و صفحه آرایی و آثار مربوط به خبرگزاری ها هم در چهار رشته مصاحبه، گزارش، خبر و عکس داوری و معرفی می شوند. امسال همچنین "بخش مقالات جنبی" داریم و در آن کسانی که لزوماً فعالیت حرفه ای رسانه ای نمی کنند و شغل شان اساساً چیز دیگری است اما به صورت غیر رسمی مقالاتی را برای مطبوعات و خبرگزاری ها می فرستند، می توانند آثارشان را در جشنواره شرکت دهند تا هم حقوق آنها تضییع نشود و هم حقوق شاغلین حرفه ای مطبوعات و خبرگزاری ها حفظ شود. نمایشگاه امسال همچنین بخشی ویژه دارد که در آن آثاری در چهار موضوع (نوآوری و شکوفایی، سی امین سالگرد انقلاب اسلامی؛ دستاوردها و آرمانها، شش دهه پایداری در مقابل اشغالگران - به مناسبت شصتمین سالگرد اشغال فلسطین - و ترویج ارزشهای معنوی نماز، فرهنگ ایثار و شهادت و امر به معروف و نهی از منکر) ارائه می شود.

وی اضافه کرد: آثاری که اجازه شرکت در بخشهای مطبوعات سراسری و خبرگزاری ها را دارند، باید در بازه زمانی فروردین تا اسفند 86 نگارش یافته و در مطبوعات و خبرگزاری ها درج شده باشند اما بازه زمانی برای آثار متقاضی شرکت در بخش مطبوعات محلی کمی بیشتر و از اول فروردین 86 تا مهر 87 است.

معاون مطبوعاتی ارشاد همچنین رویکرد کلی جشنواره و نمایشگاه پانزدهم مطبوعات را ارتقای محتوای نشریات و خبرگزاری ها و تقویت روزنامه نگاری حرفه ای عنوان کرد.