رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: معرفی اسلام و میراث غنی اسلام به خصوص در بعد فرهنگی و نشان دادن برتر بودن این میراث یک وظیفه مهم برای نخبگان و علمای اسلامی است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله هاشمی شاهرودی صبح امروز در اجلاس کارشناسان حقوقی و قضایی کشورهای اسلامی که در معاونت  آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه در حال برگزاری است ، گفت : امروز جهان اسلام دارای رشد سیاسی و فرهنگی و حقوقی است و شاید بتوان گفت در هیچ تاریخ و مقطعی آن چرا که در ملتهای اسلامی شاهد هستیم را سراغ نداریم.

وی تصریح کرد : امروز نخبگان در جای جای جهان اسلام خود را نشان می دهند و بر جهان خود را عرضه می نمایند و باید گفت اندیشه های اسلامگرایی و بازگشت به هویت ملی و اسلامی در همه کشورهای اسلامی چشمگیر است.

رئیس قوه قضائیه گفت : برپایه نظام مقدس جمهوری اسلامی و اندیشه های امام (ره) تحول عظیمی را در کل منطقه و جهان اسلام شاهد بوده ایم، علما، نخبگان،حقوقدانان و ذخایر ارزشمند علمی جهان اسلام شکوفا شده اند و امروز بیداری اسلام و بازگشت به تمدن اسلامی خواست کشورهای اسلامی، نخبگان،علما و مسئولان است.

شاهرودی گفت : تحول بزرگ و انقلاب واقعی فرهنگی، فکری و سیاسی منشاء فزونی یافتن چالشها با خارج از جهان اسلام شده و این بیداری به نفع مستکبران نخواهد بود لذا درگیریهای گوناگون و تهاجمهای فرهنگی و حقوقی، حقوق بشری و تهاجمات سیاسی و نظامی پس از این تحول عظیم شکل گرفته و این چالشها در گذشته سابقه نداشته است.

وی گفت : امروز مدیران کشورهای اسلامی مسئولان فرهنگی، سیاسی، حقوقی،علما و نخبگان، مسئولیت عظیمی بر دوش می کشند و رسالت بزرگی را باید ایفا کنند و نسلهای امروز و آینده انتظارات زیادی از این مسئولان و همه ما دارند.

رئیس قوه قضائیه گفت : از دو جهت تکلیف داریم در دو میدان رسالت عظیم و نقش پاسداری خود از اسلام و دستاوردهای نظام اسلامی و میراث گرانبهای اسلامی را به خوبی ایفا کنیم .

شاهرودی گفت : امروز براساس تحول عظیمی که شکل گرفته و پارادوکسی که میان جهان اسلام و غرب شکل گرفته باید بتوانیم میراث غنی اسلام را در بعد تمدنی، فکری،حقوقی و فرهنگی به دنیا معرفی کنیم چرا که در اثر چالشها و درگیریها همه ذهنها و چشمها به این درگیریها دوخته شده و جهان غرب در صدد است که اندیشه ها و افکار اسلام را همچون گذشته مورد نقد قرار دهد و در انتقادات خود افکار، تمدن، فرهنگ و ارزشهای خود را به اثبات برساند و لذا تهاجم وسیعی را در ابعاد سیاسی و حقوقی آغاز کرده بنابراین معرفی اسلام و میراث غنی اسلام به خصوص در بعد فرهنگی و نشان دادن برتر بودن این میراث یک وظیفه مهم برای نخبگان و علمای اسلامی است.

وی تصریح کرد: معرفی کردن اسلام نیز در بعد حقوقی و فرهنگی باید علمی و قابل طرح در مجامع علمی دنیا و قابل اقناع و اثبات باشد.

رئیس قوه قضائیه گفت : اشراف بر فرهنگ و حقوق اسلامی و استخراج و استنباط ایده ها و اندیشه ها و مبانی عادلانه و دقیق نظام حقوقی اسلامی باید با شرایط روز انجام و پالایش شود و به دنیا عرضه شود.

شاهرودی تاکید کرد : مبانی حقوقی و فقهی ما که متاخر از قرآن و اسلام است بسیار غنی می  باشد اما در مورد مسائل حقوقی و قضایی نیاز به پالایش، تطبیق ، مقایسه و استخراج دارد واین امر باید به دست علما و نخبگان اسلامی انجام و به دنیا عرضه گردد تا جهان عظمت این دستگاه حقوقی و مبانی ارزشمند و عادلانه دین مبین اسلام را به خوبی تشخیص دهند.

وی تاکید کرد : دستگاه حقوقی اسلامی و آرمانهای بلند و عادلانه نظام قضایی اسلام، سیاستهای جنائی اسلام و سیاست کیفری اسلامی، حقوقی و مدنی در نظام اسلامی باید به شیوه های روز دنیا استخراج شود و به دنیا عرضه شود.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد : نبایستی فقط به معرفی اسلام و دستگاه حقوقی و قضایی اسلام اکتفا کنیم بلکه باید به دنبال تهاجم به فرهنگ دشمنان اسلام نیز باشیم چرا که دشمنان با موضع تهاجمی علیه اسلام و اتخاذ شیوه ها و ترفندهای زیرکانه و زور و استفاده از نظام سلطه توانسته اند ضربه را به جهان اسلام بزنند و فرهنگ مزورانه خود را بر ما تحمیل کنند.

شاهرودی تاکید کرد: تنها بعد دفاعی برای مصون قرار دادن جهان اسلام از نفوذ فرهنگ ضد اسلامی کافی نیست بلکه قطعا بعد تهاجمی را نیز نیاز داریم .

وی با تاکید براینکه هیچ امتی به عظمت امت اسلام نیست ، افزود : گول سرو صدا و زرق و برق دنیای غرب را نباید بخوریم.

رئیس قوه قضائیه ابراز امیدواری کرد: پیش نویس اساسنامه اتحادیه همکاری قوای قضایی کشورهای اسلامی در اجلاس کارشناسان قضایی کشورهای اسلامی به درستی تنظیم شود.