به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاریها، رابرت گیتس گفت که پنتاگون آمادگی آن را ندارد تا از سازمان ملل درخواست کند حکمی را که در آن اجازه حضور نیروهای آمریکا در عراق را تا این سال 2008 داده شده بود تمدید کند، به همین منظور آمریکا برنامه های خود برای همکاری با دولت عراق را در زمینه امنیتی کنار نخواهد گذاشت.
وی اضافه کرد:" من فکر می کنم که ما در ارتباط با توافق امنیتی موسوم به توافق وضعیت نیروها (SOFA) در مسیر ادامه همکاری با عراقی هاهستیم.
وزیر دفاع آمریکا در عین حال اضافه کرد:"به نظر من راههای مختلفی برای انجام و عملی سازی آن وجود دارد و اکنون تا آنجائیکه می دانم از نقطه نظر پنتاگون ما هنوز بر این توافق تمرکز داریم".
گفتنی است که تا پایان سال جاری میلادی حکم سازمان ملل برای حضور نیروهای آمریکا درعراق به پایان خواهد رسید و ایالات متحده در صدد است تا سیاستمداران ودولتمردان عراق را به امضای این توافق امنیتی که مخالفین جدی در بین عراقی ها دارد ترغیب نماید.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با این توافقنامه مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن، درجریان است و قرار است در تابستان امسال به امضاء برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث 14 پایگاه نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
همچنین برخی رسانه ها از پرداخت رشوه به نمایندگان عراقی برای تایید توافقنامه خبر دادند و نوشتند : واشنگتن برای هر نماینده عراقی که توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن را امضا کند؛ سه میلیون دلار رشوه در نظر گرفته است.
این رسانه ها همچنین با اشاره به مخالفت گسترده عراقی ها با توافقنامه امنیتی بغداد - واشنگتن امکان انجام این تواقنامه را بسیار ضعیف دانستند و نوشتند : دولت بوش در ضرب الاجل خود در ماه جولای نخواهد توانست درباره توافقنامه امنیتی به نتیجه برسد، زیرا مخالفتهای جدی با این توافق در بین عراقی ها وجود دارد.