"مهدی جهانگیری" در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات سرمایه گذاران در صنعت گردشگری افزود: متاسفانه در بدنه کارشناسی بانک ها، برای صنعت گردشگری و توجیه دار بودن این صنعت، در گذشته هیچ تعریفی ارائه نشده بود و بانک ها برای ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران در این حوزه، همواره طرح های ارائه شده از سوی این افراد را طرح هایی فاقد توجیه اقتصادی تصور کرده و از ارائه تسهیلات به آنان خودداری می کردند.
وی تصریح کرد: در دولت نهم، با پیگیری های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طلسم اختصاص تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران این حوزه شکست و پس از آن، بانک ها طرح های گردشگری را مانند طرح های صنعتی و کشاورزی دارای توجیه اقتصادی دانسته و بر اختصاص این تسهیلات همت گماشتند.
وی با اشاره به طولانی بودن پروسه اداری اختصاص تسهیلات ، گفت: تمام طرح ها برای دریافت تسهیلات، باید پروسه اداری خود را که مدت زمان طولانی را نیز در بردارد بگذرانند، اما بالاخره بانک ها موظف شده اند که به طرح های گردشگری نیز تسهیلاتی ارائه دهند.
جهانگیری با اشاره به مشکلات بانک ها برای ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران افزود: در حال حاضر، مشکل بانک ها به گفته مدیرعامل بانک مرکزی، بحث کمبود نقدینگی بانک هاست. منابع داخلی بانک ها تکافوی درخواست آنها را نمی دهد و این امر موجب می شود که بانک ها در پرداخت تسهیلات آن چنان که باید نتوانند نقش خود را خوب ایفا کنند.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ضرورت تغییر نگاه بدنه کارشناسی بانک ها به صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: بدنه کارشناسی بانک ها باید نگاهشان به صنعت گردشگری را تغییر دهند، چرا که متاسفانه هنوز هم در ارائه تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی با مشکلات فراوانی مواجه هستیم که خوشبختانه با برگزاری جلسات متعدد با مدیر عامل بانک های مختلف، در حال پیگیری و رفع موانع هستیم.
جهانگیری با اشاره به حجم پروژه های معرفی شده در حوزه صنعت گردشگری به بانک ها تاکید کرد: با یک مقایسه کوتاه، می توان دریافت که نسبت به سال های گذشته، حجم پروژه هایی که در صنعت گردشگری برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی شده اند، بسیار افزایش یافته است.