خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : یک تحلیلگر پاکستانی در مصاحبه با خبرگزاری مهر تنش ها بین پاکستان و آمریکا را رو به افزایش ارزیابی کرد و دخالت واشنگتن بویژه حمله اخیر نیروهایی آمریکایی به مناطقی از پاکستان را عامل افزایش تروریسم و ناامنی در خاک این کشور اعلام نمود.

توپخانه و پدافند هوایی آمریکا با بهانه مبارزه با نیروهای طالبان شب سه شنبه 21 خرداد ماه در مرز افغانستان 11 نظامی پاکستانی را کشتند موضوعی که برتیرگی روابط پرتنش واشنگتن و اسلام آباد افزوده است. 

"اعتراض مردم پاکستان به آمریکا به خاطر نقض حاکمیت و استقلال این کشور"

این حملات که بنابر ادعای مقامات آمریکایی در اثر اشتباه توپخانه و نیروی هوایی آمریکا و نزدیکی این نظامیان به محل شورشیان طالبان اتفاق افتاده است موجی از نفرت و خشم را در مقامات و مردم پاکستان علیه نیروهای آمریکایی برانگیخته است .

فرماندهان ناتو و آمریکایی مشغول به خدمت در افغانستان معتقدند از ماه مارس که اولین قراردادهای صلح بین قبایل شورشی و دولت پاکستان بسته شد حملات شورشیان افزایش یافته است .

ارتش پاکستان در بیانیه ای در روز چهارشنبه با محکوم کردن این حمله آن را بزدلانه و بی جهت عنوان کرد. 

یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان در پارلمان این کشور این حمله را تقبیح کرد و از ارسال نامه کتبی اعتراض دولت این کشور به سفیر آمریکا خبر داد.

جف مورل سخنگوی مطبوعاتی پنتاگون این حمله را قانونی و دفاع از خود عنوان کرد.

این در حالی است که تنش بین دولت جدید پاکستان که در حال تنظیم قراردادهای صلح با شورشیان است و آمریکا در حال افزایش است .

دولت گیلانی که پس از انتخابات پارلمانی ماه فوریه به قدرت رسید و در بسیاری از مسائل دیدگاههای متفاوتی نسبت به پرویز مشرف، رئیس جمهور این کشور دارد، به منظور برقراری آرامش و کاهش تروریسم در این کشور در تلاش است با شورشیان طالبان مستقر در مناطق قبیله ای در مرزهایش با افغانستان صلح کند، موضوعی که به شدت مورد انتقاد آمریکاست.

آمریکا این موضوع را عامل تجدید قوای نیروهای شورشی در پناهگاههای مرزی پاکستان اعلام کرده است.

"خان ظفر احمد خان" خبرنگار بخش دیپلماتیک روزنامه اردو زبان جنگ پاکستان

خان ظفر احمد خان، خبرنگار بخش دیپلماتیک روزنامه اردو زبان جنگ پاکستان در گفتگو با خبرگزاری مهر در این باره، دخالت آمریکا و بعضی کشورهای دیگر را در امور داخلی این کشور عامل گسترش ناامنی ها و تروریسم در منطقه اعلام کرد.

وی درباره توافقنامه صلح بین گروههای شورشی طالبان در مرزهای این کشور با دولت جدید این کشور ابراز داشت: با وجود نیروهای ناتو در مرزهای ما و دخالت های آمریکا و افغانستان در این مناطق کنترل ناآرامی ها و تروریسم برای دولت پاکستان بسیار سخت و در مواردی غیر ممکن شده است .

این تحلیلگر و روزنامه نگار پاکستانی درباره فضای تنش آمیز موجود بین آمریکا و پاکستان گفت: چه افغانستان و چه آمریکا با نداشتن توانایی اداره مرزها و کنترل طالبان در افغانستان به جای حل مشکلات خود و تقویت توان مرزبانی، دولت پاکستان را متهم به سازش با گروههای شورشی می کنند.

وی، هدف دولت یوسف رضا گیلانی از تلاش برای صلح با قبایل طرفدار طالبان در مرزهای این کشور با افغانستان را با وجود مخالفت های آمریکا، کاهش تروریسم و بازگشت آرامش برای رشد این کشور ارزیابی کرد.

احمد خان با تاکید بر ضرورت آتش بس با شورشیان، انجام این آتش بس را در صورت عدم دخالت خارجی امری ممکن وموفقیت آمیز دانست .