دکتر محمد واسعی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از نظر قانونی بودجه بخش تحقیقات تنها باید صرف مسائل پژوهشی و کارهای پژوهشی مربوطه شود و بودجه حقوق از فصل جداگانه ای که به این منظور وجود دارد، پرداخت شود.
وی در خصوص بودجه سال جاری که برای دانشگاههای علوم پزشکی در بخش تحقیقات درنظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: بودجه دانشگاهها نسبت به سال گذشته 10 درصد کمتر شد و در عین حال بودجه ستادی (معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت) اضافه شد اما این میزان بودجه، مقدار کاهش بودجه دانشگاهها را جبران نکرده است.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت سعی دارد بودجه ای را که در بخش ستادی در دست دارد نیز بر اساس هدفمندی و کیفیت کارهای تحقیقاتی ارائه شده، هزینه کند.
وی در خصوص بودجه ای که از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بخش های مربوط به علوم پزشکی اختصاص یافته است، گفت: امیدواریم بودجه طرحهای اولویت دار مانند سلول های بنیادی، زیست فناوری، طب ایرانی و گیاهان دارویی بر اساس گفته های معاونت علمی ریاست جمهوری هر چه سریعتر ابلاغ شود.
واسعی اضافه کرد: اگر این بودجه هر زودتر به ما ابلاغ شود، معاونت تحقیقات نیز می تواند طرحهای تحقیقاتی در این بخش ها را سریعتر جمع آوری و به معاونت علمی ریاست جمهوری برای اختصاص بودجه اعلام کند.
وی تأکید کرد: هر چه زمان بیشتری بگذرد فرصت بخش تحقیقات نیز برای اختصاص بودجه به طرحها کمتر می شود.
به گزارش مهر، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در تشریح مجموع اعتباراتی که معاونت علمی ریاست جمهوری در سال جاری به پژوهش و فناوری اختصاص خواهد یافت، تأکید کرده بود: این بودجه به صورت ماموریت گرا صرف علم و فناوری می شود که تنها بخشی از بودجه کلی کشور برای پژوهش و فناوری است.
دکتر صادق واعظ زاده افزوده بود: برای تولید فناوری نیز برنامه توسعه و ارتقاء فناوریهای اولویت دار کشور تعیین شده است که نانو فناوری، زیست فناوری، سلولهای بنیادی، هوا و فضا، میکروالکترونیک، انرژیهای نو، فناوری اطلاعات و ارتباطات، طب ایرانی و گیاهان دارویی جزء فناوریهای اولویت دار شناخته شده اند و منابع ویژه ای به صورت ماموریت گرا به جز بودجه های موجود برای این بخش در نظر گرفته شده است. بر این اساس 900 میلیارد ریال برای توسعه و تقویت پژوهش و فناوری به این رشته ها در سال آینده اختصاص می یابد.