به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر امانی با بیان این مطلب گفت: مردم تهران تاکنون به لحاظ سنتی از شهرداری مطالبات خدماتی داشتند اما شهرداری تهران این مطالبات را افزایش داده است تا در حوزههای کار و فعالیت، رفاه و استراحت و تعلیم و تربیت، پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
وی افزود: شهروندان تهران دیگر به شهرداری فقط در حوزههای رفت و روب، پاکیزگی شهر، روانسازی انهار و نگهداری فضایسبز نگاه نمیکنند و در حقیقت شهرداری یک حکومت محلی است و برای حکومت محلی باید ساختار فراهم کرد.
به گفته امانی وظایف شهرداری تهران در دهه گذشته شامل تغییرات متعددی شده است اما ساختار آن هنوز در دهة 70 باقیمانده و نیازمند تغییر است.
قائم مقام معاونت مالی و اداری گفت: تمرکز زدایی و تفویض اختیار با تأخیر در شهرهای بزرگ انجام میشود و قطعاً مشکلات خاصی را در پیخواهد داشت. البته همانگونه که مردم، شهردار تهران را میشناسند، میدانند که وی مرد کارهای بزرگ و چالشی است.
امانی ادامه داد: هرچند که بسیاری از دوستان بر زمانبر بودن این مسئله تأکید داشتند اما شهردار تهران مصمم بود تا پس از یک زمان 6 ماهه که کار در ناحیههای مناطق به صورت پایلوت انجام شد از خرداد ماه سال جاری به صورت کامل اجرایی شود.
وی در خصوص نواحی در سالهای گذشته گفت: ناحیه در شهرداری تهران تا قبل از سال 87، یک واحد کوچک در یک اداره بوده است اما هم اکنون شهردار ناحیه، اختیارات شهردار تهران را در ناحیة کوچک خود داراست.
رئیس ستاد ناحیه محوری افزود: تا امروز شهرداری تهران 22 منطقه را اداره میکرد که با اجرای این طرح از ابتدای خرداد 87 به 122 منطقه کوچک تبدیل خواهد شد؛ یعنی مردم در حوزههای اجتماعی و فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، فنی و عمرانی، خدمات شهری و شهرسازی و معماری میتوانند به ناحیة محل سکونت خود مراجعه کرده و این خدمات را از ناحیه دریافت کنند.
ناصر امانی با اشاره به وضعیت قبلی محلات گفت: در گذشته محلات ما شاهد حضور متصدیانی بود که باید به تمام خواستههای مردم پاسخ میداد اما با بالارفتن خواستههای ساخت و ساز مردم این متصدیان تنها در این زمینه پاسخگو بودند. از این رو شهردار تهران خواستار حضور یک سازمان اجرایی در محلات شد.
وی ادامه داد: برای اداره یک سازمان باید سیستمی جهت پاسخگویی به نیاز مردم محلات طراحی و اجرا شود.
وی با اشاره به محله به عنوان الگوی توسعة پایدار در شهر تهران گفت: در هر کشوری به تناسب شرایط و فرهنگ آن الگویی طراحی شده است و شهرداری تهران نیز محلات را مبنای الگوی توسعة پایدار قرار داده است و معتقد است اگر محلات احیا شوند، بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی که نیازمند صرف هزینههای گزافی برای مقابله با آن است به صورت آرام، مستمر و زیر بنایی اصلاح میشود.
امانی محله را اولین کانون توجه شهرداری تهران دانست و گفت: محلات در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و خدمات در اولویت اول اقدامات شهرداری تهران قرار دارند. منطقه و شهر در اولویت بعدی قرار میگیرند از این رو با افتتاح پاتوقهای محله، خانههای فرهنگ ، خانههای مشق و... شهرداری در جهت فراهم کردن امکانات در دل محلات گام برمیدارد.
وی با اشاره به اینکه شهردار ناحیه، متصدی محله است، گفت: ستاد تخصصی محلات، نیازهای مردم محله را به منطقه و مدیریت عالی شهرداری تهران منتقل میکنند.
به گفته وی شهرداری برای 371 محلة تهران نسخه واحد ندارد بلکه در انجام تمام امور به ویژگیهای خاص هر محله توجه میشود.
امانی تصریح کرد: شهردار تهران معتقد است ناحیه محوری براساس نهاد اجتماعی پایه ریزی شده است و برای مسایل اجتماعی نمیتوان حتی به صورت محله ای برنامهریزی کرد بلکه خانه به خانه نیازمند برنامهریزی است.
وی به اقوام گوناگون و بافتهای فرهنگی متفاوت شهر تهران اشاره کرد و گفت: شهردار ناحیه موظف به شناسایی معضلات و مسایل فرهنگی و اجتماعی محله خود است تا پس از مشورت با شورایاری محلات در جهت رفع آن برنامهریزی خاصی انجام دهد.
وی به سرمایههای اجتماعی اشاره کرد گفت: از مهمترین سرمایههای هر سازمان، سرمایة اجتماعی و انسانی است ولی متأسفانه اندوخته سرمایههای اجتماعی و انسانی شهرداری تهران اندک است به عبارت دیگر در رتبهبندی اجتماعی از دید مردم، شهرداری تهران رتبه و مرتبة خوبی ندارد از این رو با برنامهریزی و جلب اطمینان شهروندان میتوان سرمایة اجتماعی را افزایش داد.
رئیس ستاد تغییر ناحیه محوری با اشاره به دیدار شهردار تهران با مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری فرمودند؛ شهرداری تهران باید برای تسهیل کار مردم و برای تکریم آنان و تسریع کار مردم برنامه ریزی کند تا اعتماد مردم را جلب نماید.
وی ادامه داد: با حرف و توصیه نمیشود تدابیرمقام معظم رهبری را اجرایی کرد بلکه باید در شهرداری را به روی مردم باز کرد و شهردار ناحیه نیز با همین دیدگاه طراحی شده است.
امانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر چگونگی تقسیمبندی نواحی گفت: شهر تهران به 122 ناحیه بر اساس مساحت، فضایسبز، جمعیت ثابت و شناور، نوع کاربری مسکونی یا تجاری و... تقسیم شده است. همچنین 60درصد نواحی، درجه یک هستند که در واقع توسعة ساختارهای بیشتری نسبت به سایر نواحی برای آنها در نظر گرفته شده است و بقیة نواحی در رتبههای درجة 2 و 3 قرار دارند.
وی ادامه داد: اداره شهرسازی و کنترل ساخت و ساز در نواحی پیشبینی شدند که واحدهای در حال احداث را شناسایی و کنترل نمایند تا همة امور آن طبق پروانة مربوطه انجام شود اما تمام مراجعات مردم برای دریافت پروانه، پایانکار و کلیة امور مربوطه توسط دفاتر خدمات الکترونیکی انجام گیرد.
امانی در پایان گفت: 22 منطقة شهرداری تهران موظف شدهاند به منظور اطلاعرسانی بهتر برای معرفی 122 ناحیه به شهروندان، بنرهای تبلیغاتی در سطح شهر نصب کنند تا شهروندان با مراجعه به این نواحی مطالبات خود را پیگیری کنند و همچنین شهروندان میتوانند نظارت، انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق شماره تلفن 137 جهت اجرای بهتر این طرح به شهرداری تهران ارایه دهند.