به گزارش خبرنگار مهر در ساری، علیرضا جمشیدی پیش از ظهر امروز در همایش طرح الکترونیکی قضایی و اداری دادگستری مازندران اظهار داشت: این برنامه پس از تصویب ریاست قوه قضائیه و رهبر معظم انقلاب جهت اجرا عملیاتی می شود.
وی با تاکید بر توسعه فرهنگ قضایی، اطلاع رسانی و تشکیل خطوط 129 را در راستای توسعه علمی و پژوهشی دستگاه قضایی کشور عنوان کرد.
معاون حقوقی و قضایی قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستیابی دستگاه قضایی به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات بیان داشت: توسعه قضایی برای دستیابی به عدالت، کارایی و اعتماد سازی مردم بسیار حائز اهمیت است.
جمشیدی با بیان اینکه نظام برنامه نویسی قضایی کشور برای اولین بار به صورت هدفمند، علمی و گسترده در کشور شروع شده است یادآور شد: قوه قضائیه هم اکنون برنامه های سالانه خود در استانها را به صورت الکترونیکی ارسال می کند.
وی با اعلام اینکه در طرح توسعه قضایی، 9 مولفه مهم مد نظر قرار گرفته است، اظهار داشت: توسعه نهادهای شعبه قضایی، توسعه منابع انسانی، توسعه قوانین و مقررات و توسعه استانداردهای ارزیابی در فناوری اطلاعات بخشی از این مولفه ها به شمار می رود.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه از ایجاد 27 رشته جدید در قوه قضائیه در زمینه علوم حقوقی و قضا در کشور خبر داد و گفت: در صدد هستیم با تاکید رئیس قوه قضائیه تا یک سال آینده دانشگاه تخصصی حقوق قضایی را در کشور راه اندازی کنیم.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی دنباله رو ایران در توسعه قضایی قرار گرفته اند، اظهار داشت: با تشکیل اتحادیه قضایی کشورهای اسلامی می توان نظام رسمی توسعه قضایی ایران را به این کشورها نیز تسری داد.
جمشیدی با اشاره به اینکه لایحه اصلاح قوانین مجازات اسلامی می تواند سند مهمی برای کشورهای اسلامی باشد یادآور شد: نوآوری در لوایح و قوانین می تواند در قالب همایش هایی در جهت پیشگیری از وقوع جرائم موثر باشد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: قضازدایی، جرم زدایی و حبس زدایی سه ایده اصلی و برنامه کاربردی قوه قضائیه در سال جاری است.
وی با بیان اینکه برخی قوانین قضایی کشور به واسطه قدمت بالای آن نیازمند بازنگری است، یادآور شد: توسعه مدیریت و برنامه ریزی برای اولین بار در قوه قضائیه به صورت کاربردی اجرایی می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دستگاه قضایی خاطرنشان کرد: با نصب سامانه سیستم مدیریت مجازی در دستگاه قضایی، نظارت قضات در شعب افزایش می یابد و از میزان تخلفات در دستگاه قضایی کاسته می شود.
جشیدی با بیان اینکه ایجاد شبکه های "لن" و "ون" در جهت استانداردسازی و توسعه اطلاعات و ارتباطات در دستگاه قضایی در حال انجام است اظهار داشت: تاکنون در 170 نقطه مجتمع قضایی کشور شبکه "ون" نصب شده است و امیدواریم تا شش ماه آینده این شبکه در همه استانهای کشور راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون دو هزار و 400 شعبه دادگاه هم اکنون به سیستم ون متصل هستند، اظهار امیدواری کرد: با افتتاح شبکه ون در شهر تهران، افتتاح مراکز استانها به اتمام و شروع نصب این سامانه در شهرستانها آغاز شود.
وی افزایش کیفیت و کمیت در دادرسی، رسیدگی به پرونده ها، جلوگیری از دعاوی تکراری، تسریع در ارتباط بین مراجع قانونی و قضایی و استعلام پرونده ها به صورت الکترونیکی، سیستم سجلی کیفری، ارتقا توان ارزیابی قضات، استانداردسازی آموزشی، بررسی جرائم به صورت الکترونیکی را از فواید ایجاد شبکه در دستگاه قضا عنوان کرد.
معاون حقوقی و قضایی قوه قضائیه با بیان اینکه دستگاه قضایی کشور می تواند الگوی کشورهای منطقه در عرصه توسعه قضایی و فناوری ارتباطات و اطلاعات باشد، یادآور شد: توطئه های دشمن مبنی بر ناقض حقوق بشر خواندن ایران، پوچالی بود و نظام قضایی اسلامی ایران به زودی می تواند زمینه ساز و ایجاد کننده تکنولوژی در عرصه قضایی با تکیه بر عدالت اسلامی در بین کشورهای منطقه باشد.