مشهد - خبرگزاری مهر: دبیرستاد اوقات فراغت اداره ارشاد مشهد نگاه تخصصی به مساله اوقات فراغت جدی و امری ضروری دانست و نسبت به آن تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، قاسم نبی زاده ظهر امروز در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه اوقات فراغت افزود: در برنامه های اوقات فراغت امسال اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین اولویت را ورزش و پس از آن فعالیتهای فرهنگی و هنری را مد نظر قرار داده است.

دبیرستاد اوقات فراغت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به نام گذاری سال 87 برنامه های غنی سازی با خلاقیت نوآورانه و توزیع مناسب و عادلانه برنامه های اوقات فراغت در همه مناطق خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفته است.

وی تعداد پایگاه های اجرای طرح اوقات فراغت خراسان رضوی را 223 پایگاه عنوان کرد و اظهار داشت: این پایگاه شامل 98 موسسه فرهنگی، 19 انجمن شعر، 19 انجمن داستان نویسی، 19 کانون هنرمندان، 60 مرکز هنرهای تجسمی، 16 مرکز سینمایی، 10 نگار خانه در سطح استان هستند.

نبی زاده تصریح کرد: حدود 2 هزار و 500 برنامه فرهنگی و هنری، اجرای نمایش صحنه ای، ایستگاه مطبوعات، نقد و بررسی ادبی، نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف در ایام تابستان برگزار خواهد شد.

وی با بیان این مطلب که تمامی گروهها نمی توانند در برنامه های اوقات فراغت ارشاد شرکت کنند افزود: در سال گذشته 2 هزار نفر در برنامه های ما شرکت کردند که امسال 25 درصد افزایش پایگاه داریم.

در ادامه این نشست دبیرستاد اوقات فراغت سازمان تبلیغات نیز اظهار داشت: این سازمان در راستای اهداف فرهنگی خود به عنوان یکی از متولیان امر فرهنگ برنامه های اوقات فراغت خود را در بخشهای بوستانهای معرفت و هسته های فرهنگی جوان برگزار می کند.

محمد رضا خطیبی تصریح کرد: برنامه هسته های فرهنگی جوان در 15 شهرستان و بخش ها و روستاهای تابعه اجرا و تعداد 130 هسته در کاشمر، تربت جام، قوچان، تربت حیدریه و...... برگزار می شود.

وی افزود: در 15 شهرستان حدود 545 بوستان معرفت با استفاده از مربیان بومی و استانی که شامل دانش آموزان دبستانی و راهنمایی است اجرا می گردد.

همچنین مسئول اداره امور فرهنگی سازمان تبلیغات استان خراسان رضوی اظهار داشت: در روستاهای بزرگ خراسان رضوی که بیش از 500 خانوار زندگی می کنند بیش از 350 نفر روحانی به عنوان مربیان هسته های فرهنگی مستقر هستند.

اسدالله اسدی با بیان اینکه حدود 5 هزار هیئت مذهبی در استان وجود دارد و به ثبت این سازمان رسیده است تصریح کرد: هیئت های مذهبی و تشکل های دینی از جمله سازمان های مردم نهادی هستند که زیر نظر سازمان فعالیت می کنند که با برنامه ریزی های انجام شده بخش عظیمی از این هیئت ها تحت پوشش برنامه های اوقات فراغت قرار می گیرند.

وی افزود: بسیاری از دستگاههای اجرای طرح اوقات فراغت یکدیگر را نمی شناسند و از اهداف و کارکردهای یکدیگر بی اطلاع هستند که ان کار باعث یک نوع موازی کاری شده و راه اندازی این نمایشگاه به عنوان آغاز یک تامل بین دستگاههای اجرا کننده طرح اوقات فراغت می باشد.

همچنین مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی افزود: دوره های اساسی و زیربنایی، تامین و گسترش آموزه های دینی، ملی و سنتی به عنوان دستور کار کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان خراسان رضوی قرار گرفته است.

ایزدی تصریح کرد: گروه سنی 6 تا 16 سال از 8 تیر ماه سال جاری تا روز جهانی کودک در کلاسهای اوقات فراغت کانون شرکت می کنند.

وی در رابطه با برپایی این نمایشگاه اظهار داشت: باتوجه به اینکه این اولین ابتکار استان در برپایی نمایشگاه اوقات فراغت می باشد اما فضا اجرای این نمایشگاه و همچنین نحوه اطلاع رسانی بسیار نامناسب بوده که امیدواریم در سالهای آینده بستر شود.

ایزدی آموزش مهارت های زندگی را از اهداف برگزاری کلاسهای اوقات فراغت کانون دانست و افزود: جلوگیری از انحرافات، رفع خستگی، رشد اجتماعی افراد و تقویت اعتماد به نفس از دیگر اهداف برگزاری کلاسهای اوقات فراغت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان رضوی است.