تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۸۷ - ۰۹:۵۱

کتاب "علی دشتی و نقد ادبی" از مجموعه 10 جلدی "نقد ادبی" به کوشش ایرج پارسی نژاد توسط نشر سخن عرضه می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این دفتر ادامه کتاب "روشنگران ایرانی و نقد ادبی" است که پیش از این توسط ایرج پارسی نژاد تالیف و در قالب جلد اول مجموعه نقد ادبی توسط نشر سخن منتشر شده بود.

پارسی نژاد - پژوهشگر ادبی - در "روشنگران ایرانی و نقد ادبی" افکار و آثار شخصیت هایی چون میرزا فتحعلی آخوندزاده، میرزا آقاخان کرمانی، میرزا ملکم خان، زین العابدین مراغه ای، طالبوف تبریزی، احمد کسروی و صادق هدایت را در حوزه نقد ادبی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و سهم هر یک را در نگرش انتقادی بر ادبیات بررسی کرده بود.

مولف در کتاب تازه خود (علی دشتی و نقد ادبی) به نقدهای ادبی علی دشتی - نویسنده، منتقد و سیاستمدار معاصر ایران - پرداخته است. وی در این کتاب از آثار فراوان علی دشتی در حوزه بررسی، نقد ادبی و همچنین تحلیل های انتقادی نموداری ارائه داده و ضعف و قوت آثار وی را بررسی کرده است. 

از این مجموعه کتاب "خانلری و نقد ادبی" برای دریافت مجوز نشر به وزارت ارشاد رفته است. همچنین "احسان طبری و نقد ادبی" در مرحله حروفچینی قرار دارد. "ملک الشعرای بهار و نقد ادبی" و "فاطمه سیاح و نقد ادبی" عناوین دیگر جلدهای این مجموعه به قلم ایرج  پارسی نژاد است.

على دشتى در سال 1312 یعنی 12 سال پیش از انقلاب مشروطیت ایران، در خانواده ای مذهبی در کربلا به دنیا آمد. برخی از مترجمان آثار او به انگلیسى، زادگاه وى را دشتستان ذکر کرده اند. دشتى تحصیلات مقدماتى و حوزه‏اى را در کربلا، نجف و بغداد گذراند و نزد چند تن ‏از مجتهدان بنام از جمله سیدحسن فشارکى و شیخ عبدالکریم یزدى تلمذ کرد اما تحصیلات را تا مرتبه اجتهاد ادامه نداد و پس از مرگ ‏پدرش شیخ عبدالحسین دشتى  و در پاییز 1297 که حدود 24 سال داشت، همراه خانواده به ایران آمد. خبر انعقاد قرارداد 1919 - معروف به قرارداد وثوق‏الدوله - ظاهراً چنان تاثیر شدیدى بر او گذاشت که وی را از اصفهان به تهران رساند و عملاً به وسط میدان سیاست وارد شد و زبان و قلم تیزش را در عرصه ‏روزنامه‏نگارى سیاسى، انتقادى و جدلى به کار گرفت.