اجلاس مجمع جهاني اقتصاد پس از سه روز بررسي مساله بازسازي عراق، صلح خاورميانه و نحوه آغاز طرحهاي اقتصادي براي توسعه خاورميانه و تاكيد بر احياي روابط اعراب با آمريكا به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرگزاري مهر شبكه خبري الجزيره خبر داد: اجلاس فوق العاده مجمع جهاني اقتصاد پس از سه روز بحث و بررسي درمورد موضوعات مختلف منطقه اي و بين المللي درحالي به پايان مي رسد كه مسايل سياسي تا حد زيادي بر اين اجلاس و تصميم گيريهاي آن كه براي اولين بار در خاورميانه برگزار شد، سايه افكنده بود.
در اين اجلاس سه روزه كه حدود 1600 شخصيت سياسي و اقتصادي از 40  كشور شركت داشتند شعارصلح براي پر كردن شكافها ميان آمريكا و اتحاديه اروپا از يك سو و ملتهاي منطقه از سوي ديگر ارائه شد.
دربيانيه اين اجلاس كه  در زمينه اقتصادي صادر شد، آمده است: بازرگانان و سرمايه داران بزرگ خاورميانه تصميم گرفته اند شورايي را با عنوان "شوراي بازرگاني عربي"  با بيش از 50 عضو ايجاد كنند.
هدف از ايجاد اين شورا ، تشويق همكاري بين اعراب در بخش خصوصي و حمايت از توانمنديهاي جهان عرب در رقابت با بازارهاي جهاني عنوان شده است.
مقامات اردن، فلسطين و اسراييل در روز دوم اجلاس به يك توافقنامه اصولي درباره بررسي نحوه سودمند بودن ساخت كانالي كه درياي  سرخ را به بحر الميت اردن وصل مي كند ، دست يافتند.

هيات آمريكايي در اين اجلاس بر طرح ايجاد منطقه آزاد تجاري بين آمريكا و خاورميانه تاكيد كرد. در اين راستا ديدارهايي ميان كالين پاول وزير امور خارجه  و نماينده تجارت آمريكا روبرت زوليك با برخي از وزيران عرب براي پيشبرد اين طرح انجام گرفت.
در اين اجلاس همچنين "شوراي صد رهبري" متشكل از شخصيتهاي برجسته جهان اسلام و غرب و از اديان اسلام، مسيحيت و يهوديت براي پايه ريزي و تحكيم فهم صحيح فرهنگها و اصلاح مفاهيم نادرست از اين فرهنگها بررسي شد.
پادشاه اردن در مراسم اختتاميه اجلاس فوق العاده مجمع جهاني اقتصاد در شوبه اردن خواستار همفكري، تبادل نظر و بررسي توسعه خاورميانه و حمايت جهاني از تلاشهاي برقراري صلح در اين منطقه شد.
عبدالله دوم گفت: شركت كنندگان در اين اجلاس با حقايق تلخ و شكافهاي جهاني به عنوان مانعي در برابر صلح و شكوفايي مواجه هستند. وي افزود: جهان امروز با موجي از چالشهاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي مواجه است و بايد براي پيشرفت به سوي هدف ثابت و تلاش براي محافظت از روند صلح گام برداشت.
دبيركل سازمان ملل متحد نيز در اجلاس پاياني مجمع جهاني اقتصاد جامعه بين الملل را به تلاش براي پايان دادن رنجهاي فلسطيني ها و عراقي ها فراخواند.
كوفي عنان  گفت : وجود شمار زيادي از رهبران سياسي ، بازرگانان و اعضاي جامعه مدني در اين اجلاس نماد آشكاري از تاييد و اعتماد به آينده منطقه و تشويق كساني است كه براي برقراري صلح عادلانه و فراگير در منطقه تلاش مي كنند.
عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب نيز در سخناني گفت:اعراب خواستار برقراري صلح در منطقه و نيز احياي روابط خود با آمريكا كه به دنبال جنگ با عراق تيره شده بود، هستند.