به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده روز گذشته در نشستی مطبوعاتی در محل بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه حداکثر تا سه ماه آینده پیش نویس نهایی نقشه جامع علمی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود، گفت: راهبردهای رشته های مختلف تدوین شده و در ویرایش نهایی نقشه جامع علمی کشور راهبردهای خاص هر کدام از علوم درج خواهد شد.
وی افزود: تدوین نقشه جامع علمی کشور که به دستور مقام معظم رهبری بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی گذاشته شده بود با سرعت و کیفیت خوبی پیشرفت کرده و شورای تخصصی این نقشه در هشت ماه گذشته به صورت پیوسته جلسات خود را تشکیل داده است. همچنین سازمان برنامه ریزی آن نیز به نحوی مطلوب فراهم شد و صدها نفر از استادان دانشگاهها، پژوهشگران برجسته کشور و مدیران علم و فناوری و صنعتی و دست اندرکاران فرهنگی کشور به طراحی آن پرداختند و پیش نویس اول تهیه شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اضافه کرد: پیش نویس اول نقشه جامع علمی کشور مورد نقد و بررسی شورای تخصصی نقشه و مسئولان کمیته های اصلی قرار گرفت و بر اساس نقدها و پیشنهادهای آنها پیش نویس دوم تهیه شد و مجددا مورد نقد و بررسی قرار گرفت. در نهایت پیش نویس سوم نیز در اختیار بیش از 500 نفر از برنامه ریزان نقشه قرار گرفت و در حال حاضر اعضای این کمیته ها که بالغ بر 500 نفر هستند مشغول ارزیابی و نقادی پیش نویس سوم هستند.
وی از قرارگیری متن نقشه جامع علمی کشور در اختیار عموم صاحب نظران و علاقمندان پس از اعمال نظرات بر روی پیش نویس سوم خبر داد و گفت: بنابراین هنوز دو ویرایش دیگر از نقشه جامع علمی کشور باید تهیه شود و در مرحله نهایی نیز متن نهایی برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود.
در پیش نویس سوم نقشه جامع علمی کشور چشم انداز علم و فناوری کشور به طور مشروح مشخص شده و مبانی نظری و ارزشی نقشه به دقت تدوین شده است. در چشم انداز نقشه جامع علمی کشور مقرر شده که باید ظرف مدت کوتاهی به حذف کامل بیسوادی از کشور نائل شویم و باید آگاهی های علمی و فنی مردم در سطح جامعه افزایش پیدا کند و توجه خاصی نظام غیر رسمی آموزش صورت گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: همچنین در پیش نویس سوم نقشه جامع علمی کشور مقرر شده تا جمهوری اسلامی ایران در حوزه های علمی مرتبط با ایران و اسلام به سمت دست یافتن به جایگاه اول جهانی نائل شود و اگر در جایگاه اول قرار دارد به تثبیت و تقویت این جایگاه بپردازد.
وی با یادآوری اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام مبنی بر دستیابی ایران به مقام اول منطقه در برخی فناوریهای راهبردی گفت: در نقشه جامع علمی کشور علوم در چهار دسته تقسیم بندی شده و در این تقسیم بندی به علوم پایه و علوم انسانی توجه ویژه ای شده است. هدف نقشه جامع علمی کشور این است که فعالیتهای مربوط به علوم انسانی و علوم پایه در کشور تقویت شود و بر جذب نیروهای پر استعداد در حوزه علوم انسانی و علوم پایه تاکید شده است.
دکتر واعظ زاده اجرای طرحهای کلان فناوری ملی را یکی دیگر از موارد عنوان شده در نقشه جامع علمی دانست و گفت: ارتباط میان فناوری با علم از یک طرف و این ارتباط با بازار کار از طرف دیگر نی در نقشه مشخص شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه نوآوری در روشهای تربیتی و آموزش در سطح آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز مورد تأکید نقشه جامع علمی قرار گرفته است، گفت: در تدوین نقشه جامع علمی کشور مطالعات بین المللی بسیاری صورت گرفته و الگوهای مختلفی دیده شده است اما نقشه جامع علمی جمهوری اسلامی ایران یک کار نوآورانه در سطح بین المللی است و قابلیت الگو شدن برای سایر کشورها را نیز دارد.