به گزارش خبرنگار سياسي مهر دكتر منصوري لاريجاني د رجمع خبرنگاران افزود: ايران يكي از قربانيان سلاحهاي شيميايي در جنگ تحميلي و بمباران هاي مناطق مختلف عملياتي و شهري نظير شهرستان سردشت در روز هقتم تيرماه است كه منجر به شهادت و مصدوميت تعدادي از هموطنان ما در اين شهر شد.
وي افزود: بنا به ضرورت و درخواست سازمانها و نهادهاي مردمي توسط دولت جمهوري اسلامي روز هشتم تيرماه به عنوان روز مبارزه با سلاحهاي شيميايي و ميكروبي نامگذاري شد.
منصوري لاريجاني در توضيح نامگذاري اين روز گفت: شايسته است ايران اسلامي كه يكي از قربانيان سلاحهاي شيميايي و پرچمدار نوعدوستي و عدالتخواهي براي بشر امروز است، حداكثر تلاش و كوشش خود را براي مبارزه با توليد، توزيع و به كار گيري اين سلاح مخرب به عمل آورد.
معاون بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس تصريح كرد: دليل اين كه روز بمباران شيميايي سردشت را روز مبارزه با سلاحهاي ميكروبي و شيميايي اعلام كرديم اين است كه اولا بمباران سردشت فاجعه اي انساني است يعني حد و مرز جغرافيايي ندارد و حريم انساني مورد تعرض قرار گرفته است، دوم اين كه خطر بالقوه سلاحهاي شيميايي همچنان وجود دارد و مي خواهيم اين را به گوش جهانيان برسانيم كه خطر استفاده و توليد و تكثير سلاحهاي شيميايي در جهان همچنان وجود دارد.
وي اضافه كرد: دليل ديگر آن است كه همه اقشار ملت ما مخصوصا جوانان نسل سوم ما بدانند كه در يك مقطع از تاريخ چه ظلمي نسبت به ما صورت گرفته است.
منصوري درپايان گفت: همچنين ما با نامگذاري اين روز مي خواهيم هرساله اين خاطره براي افكار عمومي جهان و سازمانهاي بين المللي تجديد شود و حقوقدانان جهان براي دفاع از حقوق و حيثيت انساني تلاش كنند.