به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه صلح کارنگی نوشت: دولت آینده آمریکا به یک دیدگاه راهبردی روشن برای آسیا نیاز دارد ، دیدگاهی که در خور وضعیت این منطقه به عنوان "مرکز ثقل" جدید جهانی باشد.
"داگلاس پال" نویسنده،تحلیلگر و مدیر برنامه آسیا در این موسسه پژوهشی گامهای کلیدی را که آمریکا باید برای پیشبرد منافع خود در " آسیای در حال ظهور" بردارد، اینگونه معرفی کرده است که رئیس جمهور آینده آمریکا باید:
1. به زودی درباره اهداف روشن راهبردی آمریکا در منطقه تصمیم بگیرد و برای چین این علامت را بفرستد که نتیجه همکاری سازنده چه خواهد بود.
2. یک وکیل مدافع رده بالا را برای آسیا منصوب کند، یعنی یک سیگنال روشن به منطقه مبنی بر اهمیت آن.
3. رسیدن به آن اهداف، اولویت سازمانها و نشستها باشد. دعوت از چین و هند برای پیوستن به جی هشت (هشت کشور بزرگ صنعتی جهان) مد نظر باشد.
4. تواناییهای تجاری و نظامی چین و هند از طریق توسعه هماهنگیهای جدید چندجانبه امنیتی و اقتصادی در منطقه پیش بینی شود.
5. از ائتلافهایی که بر مبنای ارزشها یا دموکراسی مشترک باشد، اجتناب شود. آسیا برای موفقیت آنها بسیار گوناگون و پیچیده است.
6. شعار "جنگ علیه تروریسم" که ثابت شده تفرقه انگیز و زیانبخش بوده، دیگر سر داده نشود.
به گزارش مهر ، نویسنده نتیجه گرفته است : دولت جدید آمریکا باید پیش از آغاز به کار خود آماده شود و بلافاصله به این مسائل موجود در منطقه آسیا- اقیانوس آرام بپردازد. برخی از این مسائل بزرگ و برخی کوچک هستند، اما به هماهنگیهای سیاسی اشاره می کنند. تجربه نشان داده که تکرار اشتباهات کلینتون و جرج بوش مبنی برحمایت آنها از هیچ سیاستی مگر سیاست گذشتگان آنها عاقلانه نخواهد بود.
در پایان این مطلب آمده است : رویکرد کلینتون مبنی بر "هیچ چیز به جز رویکرد بوش" درباره چین و رویکرد بوش مبنی بر " هیچ چیز به جز رویکرد کلینتون" درباره کره شمالی هر دو هزینه بر بوده است. بقای هر دولتی چه یک دوره باشد و چه دو دوره، با نگاه به گذشته کوتاه خواهد بود و زمان برای خلاقیت و ابداع سیاست خیلی کوتاهتر است.