معاون دانشنامه قرآن پژوهی با تأکید بر اینکه باید شیوه‌های آموزشی قرآن تغییر کرده و نباید به شیوه های سنتی اکتفا کرد، گفت: برای مثال به تصویر کشیدن مسائل دینی شیوه‌ای مؤثر در افزایش گرایش آینده سازان جامعه به مسائل قرآنی است.

حجت الاسلام حسین علوی مهر معاون دانشنامه قرآن پژوهی و عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی در گفتگو با خبرنگار مهر با  با اشاره به اینکه عوامل متعددی در بی سوادی قرآنی مؤثر است که یکی از آنها عامل فرهنگی است، اظهار داشت: باید دانست فرهنگ مردم به چه سمت و سویی می رود، اینکه چرا مردم کمتر به فراگیری قرآن روی می آورند به عدم درک جایگاه و ارزش قرآن کریم باز می گردد .

وی با بیان اینکه اگر چه بسیاری از مردم عام قداست قرآن را می دانند اما از نظر جایگاه ارزشی و اینکه پاسخگوی تمامی نیازهای بشری است کمتر مورد توجه است، تصریح کرد: مردم عام معتقدند که قرآن مقدس است و باید به آن احترام گذاشت و قسم خوردن به آن کافی است و چیز بیشتری نمی دانند . بنابراین این عامل فرهنگی یکی از عوامل مهم در بی سوادی قرآنی است .

حجت الاسلام علوی مهر با اشاره به اشاعه فرهنگ منفی از جانب غرب و یا سودجویی سازمانهای سودجو که برنامه های زیادی برای اغفال جوانان دارند، افزود: گرایش به برخی مسائل منفی موجود در جامعه عاملی است که مجر می شود همه اقشار به سوی قرآن آموزی نروند و تبلیغات مسیحیت و مستشرقین به این مسئله دامن می زند و به مرور زمان منجر می شود جوانان از توجه به قرآن باز بمانند . بنابراین اگر جایگاه ارزشی قرآن شناخته شود گرایش مردم به سوی قران افزایش خواهد یافت.

معاون دانشنامه قرآن پژوهی با بیان اینکه افزایش اطلاعات درباره قرآن از مسائلی است که می توان به وسیله آن قرآن آموزی را افزایش داد، یادآور شد: باید افکار و اندیشه ها را مملو از ارزشهایی کنیم که درباره قرآن وجود دارد. با توجه به اینکه در قرآن در مورد خانواده، اخلاق، معنویت، کودکان و مسائل مختلف اطلاعات لازم وجود دارد، با پاک کردن برخی از اطلاعات بیهوده می توان موانع فراگیری قرآن را از پیش رو برداریم تا اطلاعات نادرست از قرآن از بین رفته و اطلاعات صحیح و درست جایگزی آن شود.

وی با تأکید بر اینکه برای افزایش اطلاعات می توان به سراغ فهم قرآن رفت و از قرائت ساده قرآن شروع کرد، گفت: گام اول خواندن قرآن است و اگر چه نادرست، باید خوانده شود تا به قرائت صحیح و سپس قرائت با تجوید و با شیوه های خاص برسد.  پس از آن باید یکسری کارهای بالاتری انجام داد که به مفاهیم قرآن بازمی گردد. حفظ برخی از سوره ها، نام سوره های قرآن، بزرگترین سوره، آیه، کوچکترین سوره و آیه و اطلاعاتی کلی در این زمینه می توان اشاره کرد .

معاون دانشنامه قرآن پژوهی با تأکید بر اینکه باید شیوه های آموزشی تغییر کند و نباید به شیوه های سنتی اکتفا کرد، افزود: باید الفاظ قرآن را در اصطلاحات روزمره به کار بریم، جریانات تاریخی و قرآنی را به تصویر بکشیم و از نمایش و نقاشی استفاده کنیم . شیوه های سنتی کفایت نمی کند . برای آموزش دادن به جوانان و نوجوانان باید فعالیتهای عمده ای انجام داد. برخی از فیلمها هستند که می توانند به این مسئله بپردازند اما متأسفانه رویکردی نسبت به مسائل دینی ندارند . نمایش دادن و به تصویر در آوردن مسائل دینی و مأنوس کردن جوانان با آن نقش مهمی در گرایش به مسائل قرآنی ایفا می کند .