نشست بررسی فعالیت‌ها و عملکرد شورای تئاتر دانشگاهیان ایران امروز دوشنبه 10 تیرماه با حضور رحمت امینی و مهدی مکاری در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امینی دبیر این شورا با اشاره به "فعالیت تئاتر برای تئاتر" به عنوان شعار تئاتر دانشگاهی گفت: زمانی گفته بودم تئاتر کشور در آینده در دست تئاتر دانشگاهی خواهد بود که امروز شاهد تحقق این امر هستیم.

وی با بیان اینکه دانش تئاتر به عنوان مکملی برای خلاقیت و سایر بخش های تئاتر عمل می کند، اظهار داشت: امسال قصد داریم فعالیت های شورای تئاتر دانشگاهیان را گسترش داده و تئاتر شهرستان را نیز در تبادل نظر و فعالیت هایمان داشته باشیم.

وی در بخش دیگر سخنان خود شورای تئاتر دانشگاهیان را به عنوان بازویی مشورتی برای تئاتر کشور معرفی کرد که از بدو تأسیس خود قصد انجام فعالیت های اجرایی را نداشته است.

امینی در ادامه از تشکیل و راه اندازی شورای عالی تئاتر دانشگاهیان خبر داد و گفت: شورای عالی تئاتر دانشگاهیان در حال شکل گیری است و به عنوان بازوی مشورتی وزارت ارشاد و خانه تئاتر دانشگاهی بازوی مشورتی وزارت علوم است.

وی افزود: به همین دلیل با شکل گیری شورای عالی متشکل از مدیر کل فرهنگی وزارت علوم، مدیر کل هنرهای نمایشی، مدیر تالار مولوی، دبیر شورای تئاتر دانشگاهی و مدیر خانه تئاتر دانشگاهی پیوند بیشتری بین این دو وزارتخانه جهت ارتقاء تئاتر دانشگاهی داشته باشیم.

دبیر شورای تئاتر دانشگاهی درباره فعالیت های شورا و خانه تئاتر دانشگاهی توضیح داد: ما سعی می کنیم موازی کاری نداشته باشیم و در این راستا بهتر دیدیم که خانه تئاتر دانشگاهی عامل به فعالیت های باشد و بحث نظری و مشورتی در شورا انجام شود. با شکل گیری شورای عالی نیز این امر مصوبه شده و انجام می شود.

مدیر گروه تئاتر دانشگاه آزاد هنر و معماری درباره فعال سازی سالن های تئاتر دانشگاه ها و اجرای مستمر در طول سال خاطرنشان ساخت: خانه تئاتر دانشگاهی به عنوان زیر مجموعه اداره کل فرهنگی وزارت علوم قصد دارد با فعال سازی سالن های دانشگاه ها به اجرای مستمر آثار تئاتر دانشگاهی در طول سال بپردازد.

امینی ادامه داد: طی صحبتی که با حسین پارسایی مدیرکل هنرهای نمایشی داشتیم قرار شد برای فعال سازی خانه کوچک نمایش به انتخاب شورا آثاری برای اجرا در آن انتخاب شده و مرکز هنرهای نمایشی نیز در حد انتشار پوستر و بروشور و همچنین کمک در تهیه دکور و آکس سوآر از آنها حمایت نماید. در حال حاضر 6 گروه آماده هستند تا به صورت هفتگی اجرای عمومی داشته باشند.

وی درباره نحوه پرداخت کمک هزینه شورا به گروه های تئاتر دانشگاهی یادآور شد: ما چند نوع پرداخت داریم. نمایش های دانشجویی نظیر پایان نامه های برتر و برگزیده های جشنواره هایی نظیر تئاتر تجربه بسته به عوامل و کیفیت کار بین یک الی 2 میلیون و پانصد هزار تومان کمک هزینه پرداخت می کنیم. برای آثاری که به صورت استاد دانشجو تولید می شوند نیز تا حداکثر 7 میلیون تومان کمک هزینه تعلق می گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام خبر لغو برگزاری جشنواره دانشجویی سینایا در سال جاری گفت: امسال قرار بود محمودرضا رحیمی در این جشنواره حضور یابد که در نهایت قرار شد به همراه کیومرث مرادی که اثر برگزیده دوره پیشین جشنواره سینایا بوده در جشنواره تئاتر دانشجویی اسپانیا شرکت کنند.

مکاری یکی دیگر از اعضای شورای تئاتر دانشگاهیان درباره پرداخت مبلغ قرارداد معوقه گروه های تئاتر دانشجویی تالار مولوی خاطرنشان ساخت" قرار است که مبلغ قرارداد نمایش های اجرا شده به ترتیب اولویت اجرا و در یک قسط به گروه های مورد نظر پرداخته شود.

مدیریت تالار مولوی درباره حضور گروه های حرفه ای در این تالار اظهار داشت: خیلی مایلیم که در کنار نمایش های دانشجویی میزبان اجرای آثار حرفه ای دارای خلاقیت و جسارت نیز باشیم. زیرا این امر باعث رونق بیشتر مخاطبان تالار نیز می شود. در این راستا اولویت ما با اساتید دانشگاهی است و در صورتی که برخی آثار به لحاظ شیوه اجرایی نیز مناسب باشند برای اجرا در مولوی انتخاب می شوند.

وی درباره کیفیت آثار دانشجویی اجرا شده در تالار مولوی خاطرنشان ساخت: اکثر آثار اجرا شده در این سالن برگزیده های جشنواره های دانشجویی هستند. اگر این آثار به لحاظ کیفی در سطح پایینی قرار دارند امری است که باید مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد. ما در این راستا دو سمینار آسیب شناسی نیز برگزار کردیم که البته نیاز به بررسی های بیشتری در این زمینه است.