به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، بی بی همتا موسوی ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: در سال جاری بازارهای سنتی شهر و مرکز فروش مادر صنایع دستی نیز در این استان راه اندازی خواهد شد.
وی آمار هنر آموزان مراکز آموزشی این استان را در سال گذشته یک هزار و 184 نفر عنوان نمود و اظهارداشت: بیشترین آمار هنرجویان این استان مربوط به رشته های سرمه دوزی، معرق چوب و گلیم بافی بوده است.
موسوی از صدور سه مجوز تاسیس و 9 پروانه تولید برای مراکز صنایع دستی خراسان جنوبی در سال گذشته خبر داد و یادآورشد: طی سال گذشته همچنین برای 740 نفر از هنرجویان و متقاضیان رشته های صنایع دستی این استان کارت شناسایی صادر شده است.
به گفته وی در حال حاضر 12 شرکتتولیدی و تعاونی در زمینه هنرهای سنتی و صنایع دستی در این استان فعال هستند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی خراسان جنوبی صنایع دستی را یکی از مساعدترین زمینه های اشتغال زایی در خراسان جنوبی دانست و افزود: صنایع دستی در بکارگیری نیروهای خلاق نقشی موثر دارد و بایستی به عنوان راه حلی جهت رفع مشکلات جوانان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه به اهم برنامه های سال 87 معاونت صنایع دستی این سازمان اشاره و خاطر نشان کرد: شناسایی صنعت گران جهت صدور مجوزهای سه گانه، مستند سازی رشته های منسوخ شده یا در حال منسوخ است، طرح بسته بندی محصولات جاجیم و پارچه بافی سنتی جهت افزایش صادرات داخلی و خارجی و معرفی هنرمندان برجسته استانی به واحد ارزشیابی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جهت اعطای درجات هنری از جمله فعالیت های سازمان میراث فرهنگی در سال جاری است.
موسوی ارتقاء کیفیت و اصالت جاجیم، گلیم، سفره آردی قائنات و پارچه بافی سنتی بیرجند را نیز از دیگر برنامه های این معاونت در سال 87 عنوان کرد.
وی با بیان اینکه که از چهره های ماندگار صنایع دستی استان در سال جاری تجلیل خواهد شد، تصریح کرد: امسال کلاس های آموزشی صنایع دستی در زندان های این استان نیز برای زندانیان برگزار خواهد شد.