به گزارش خبرنگار مهر در قائمشهر، محمداسماعیل محمدزاده عصر چهارشنبه در همایش نقش ارتباط صحیح با فرزندان در پیشگیری از اعتیاد، عوامل فردی، اجتماعی، خانوادگی، خانهگریزی جوانان و بیکاری را از جمله علل اعتیاد جوانان ذکر کرد.
محمدزاده با تاکید بر ایجاد الگوی مناسب برای جوانان گفت: نحوه برخورد با جوانان باید در نظر گرفته شود و والدین برنامههای مناسبی برای پیشگیری از اعتیاد جوانان طراحی کنند.
وی تصریح کرد: از آنجایی که حساسترین دوران زندگی از نظر ابتلا به مصرف مواد مخدر در دوره بلوغ و نوجوانی است بنابراین توجه ویژه به این دوره و طراحی برنامههای پیشگیرانه مناسب برای این گروه سنی کاملاً حیاتی به نظر میرسد.
مدیر کل بهزیستی استان مازندران یادآور شد: برای برنامهریزی و ایجاد راهکارهای موثر در پیشگیری از اعتیاد، علاوه بر شناخت علل و عوامل موثر در شروع مصرف و تدوین راههای مقابله با آنها باید با شناخت نیازها و بکارگیری استراتژی مناسب برای تقویت تواناییها و پتانسیلهای اجتماعی گام برداشت.
وی تصریح کرد: برای این منظور باید به سه کانون خانواده، مدرسه و جامعه توجه کرد.
محمدزاده با بیان اینکه سن ساختار شخصیت از زمان بسته شدن نطفه تا سن هشت سالگی است، افزود: خانواده تاثیر زیادی در فرآیند تعلیم و تربیت فرزندان دارد.
وی گفت: براساس آمار، 50 درصد افراد مبتلا به اعتیاد، برای اولین بار در مهمانیهای دوستانه و خانوادگی به این کار دست زدهاند.
مدیر کل بهزیستی استان مازندران بر آموزش خانواده بر فرزندان برای پیشگیری از ابتلا به اعتیاد تاکید کرد و افزود: باید اطلاعرسانی صحیحی در مورد بیماری اعتیاد در سطح جامعه انجام شود.
به گفته وی 24 مرکز درمانی ترک اعتیاد در استان فعالیت دارند.