مقایسه آمار 79 فیلم دارای پروانه ساخت در حال تولید و پیش‌تولید تا اول خرداد و 76 فیلم دارای پروانه ساخت در حال تولید و پیش‌تولید تا اول تیر نشان می‌دهد در فاصله این یک ماه (همچون ماه گذشته) چند پروژه به سرنوشت نامعلوم دچار شده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، در آخرین گزارش فارابی از تولید سینمای ایران تا اول تیر 76 فیلم دارای پروانه ساخت در مراحل تولید و پیش‌تولید هستند که وضعیت فیلم‌ها به این ترتیب است: 11 فیلم آماده نمایش، هفت فیلم در مرحله صداگذاری، 10 فیلم در مرحله تدوین، 10 فیلم در مرحله فیلمبرداری و 38 فیلم در مرحله پیش‌تولید که از این تعداد پیش‌تولید 20 فیلم آغاز شده است.



"10 رقمی" از امروز اکران شد

مقایسه این فهرست با فهرست اعلام شده تولید سینمای ایران تا اول خرداد می‌تواند روند تولید و پیش‌تولید سینما را در فاصله این یکماه اخیر مشخص کند. در فهرست ماه گذشته از 79 فیلم حاضر در مرحله تولید و پیش‌تولید شش فیلم آماده نمایش، شش فیلم در مرحله صداگذاری، 14 فیلم در مرحله تدوین، 12 فیلم در مرحله فیلمبرداری و 41 فیلم در مرحله پیش‌تولید بودند.

نکته‌ای که همچنان آمار رسمی اعلام شده را مبهم جلوه می‌دهد،‌ ریزش تعداد فیلم‌هایی است که در مرحله پیش‌تولید هستند و این کاستی با هیچ منطقی قابل توجیه نیست. با توجه به اینکه همه فیلم‌های مرحله پیش‌تولید دارای پروانه ساخت هستند و ذکر این نکته که در عرض این یکماه تنها دو فیلم مجوز ساخت گرفته‌اند، به نظر می‌آید آمار فیلم‌های این بخش باید روندی صعودی داشته باشد.

اسامی اعلام شده تا اول تیر‌ماه را با فهرست فیلم‌هایی که تا اول خرداد در مراحل مختلف تولید بسر می‌بردند، مقایسه می‌کنیم.

مرحله آماده نمایش:

"محافظ"، "دلداده" (در مرحله تدوین بوده)، "10 رقمی"، "دعوت"، "حیران"، "یک اشتباه کوچولو"، "کتاب قانون" (در مرحله صداگذاری بوده)، "چهره به چهره" (در مرحله صداگذاری بوده)، "نیلوفر" (در مرحله تدوین بوده)، "نامزد آمریکایی من" (در مرحله صداگذاری بوده) و "چشمک".

با توجه به اینکه از فهرست شش فیلمی که خردادماه آماده نمایش بودند، تنها یک فیلم (10 رقمی) اکران شده، در واقع به فیلم‌های آماده نمایش پنج فیلم جدید اضافه شده که ماه گذشته در مراحلی چون تدوین و صداگذاری بوده‌اند.

مرحله صداگذاری:

"پاتو زمین نذار" (در مرحله تدوین بوده)، "تلخ و شیرین"، "سوپراستار" (در مرحله تدوین بوده)، "می‌زاک" (در مرحله تدوین بوده)، "یک وجب از آسمان"، "صندلی خالی" و "عیار 14" (در مرحله تدوین بوده).

از فهرست شش فیلمی که خردادماه در مرحله صداگذاری بودند، سه فیلم همچنان در مرحله صداگذاری بسر می‌برند و سه فیلم دیگر به فهرست آثار آماده نمایش ملحق شده‌اند. همچنین چهار فیلم از فهرست آثار در حال تدوین در ماه خرداد وارد مرحله صداگذاری شده‌اند.

مرحله تدوین:

"صداها"، "فرزند صبح"، "زادبوم" (در مرحله فیلمبرداری بوده)، "پنالتی"، "هفت و پنج دقیقه"، "پوسته"، "تاکسی نارنجی"، "آن سوی رودخانه"، "پاداش" و "دو خواهر" (در مرحله فیلمبرداری بوده).

از فهرست 14 فیلمی که خردادماه در مرحله تدوین بوده، چهار فیلم وارد مرحله صداگذاری شده و 10 فیلم همچنان در مرحله تدوین بسر می‌برند. همچنین به این فهرست دو فیلم جدید وارد شده که ماه گذشته در مرحله فیلمبرداری بودند.

مرحله فیلمبرداری:

"چارچنگولی"، "کودک و فرشته"، "پسر تهرانی"، "درباره الی"، "امشب شب مهتابه" (در فهرست قبل نبوده)، "لالایی"، "ملک سلیمان"، "وقتی همه خوابیم"، "دوزخ، برزخ، بهشت" و "بی‌پولی".

از فهرست 12 فیلمی که خردادماه در مرحله فیلمبرداری بودند، 9 فیلم پس از یکماه همچنان در حال فیلمبرداری هستند. دو فیلم وارد مرحله تدوین شده، فیلمبرداری یک فیلم (نطفه شوم) متوقف شده (از این فهرست هم حذف شده) و یک فیلم تازه‌وارد (امشب شب مهتابه) به این فهرست اضافه شده است. به این ترتیب تنها یک فیلم به چرخه تولید سینمای ایران وارد شده است.



بی‌پولی

به این ترتیب با توجه به آمار اعلام شده باید این یک فیلم از تعداد 41 فیلمی که ماه گذشته در مرحله پیش‌تولید بودند کم شود و با توجه به اینکه ماه گذشته تنها دو پروانه ساخت برای "بیست" و "یک بازی ساده" صادر شده، فیلم‌های مرحله پیش‌تولید سینمای ایران تا اول تیر باید به تعداد 42 عنوان برسد.

اما در آمار اعلام‌شده فارابی این آثار شامل 38 فیلم است. این اختلاف چهار فیلمی (ماه گذشته در 18 عنوان فیلم اختلاف آماری وجود داشت) و کم شدن تعداد فیلم‌هایی را که با وجود داشتن پروانه ساخت هنوز وارد مرحله تولید نشده‌اند، چگونه می‌توان تحلیل و توجیه کرد؟