بیژن حاج محمد رضا در گفتگو با مهر مشکل اساسی بخش پالایش و پخش کشور را کمبود نفتکش برای حمل فرآورده اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ذخیره بنزین کافی و مناسب است و هیچ مشکلی در تامین سوخت مورد نیاز مردم وجود ندارد، ضمن اینکه به نظر می رسد دولت متمم بودجه واردات برای جبران کسری بنزین را تا مهرماه سال جاری به مجلس ارائه دهد.
به گفته وی، دولت در مهر ماه سال گذشته برای جبران کسری بودجه واردات بنزین و گازوئیل از منابع داخلی شرکت ملی نفت استفاده کرد، این در حالی است که به نظر می رسد با توجه به افزایش بی سابقه قیمت فرآورده در سالجاری قدرت خرید بنزین تا حدود زیادی کاهش یابد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته قدرت خرید سوخت مورد نیاز کشور دو برابر امسال بود اما هم اکنون با توجه به افزایش قیمت جهانی بنزین و گازوئیل قدرت خرید کشور به مراتب کمتر شده است.
رئیس جایگاهداران بنزین سراسر کشور در ادامه دو هفته سپری شده از دور جدید سهمیه بندی بنزین را بسیار سخت توصیف کرد و اظهار داشت: به دلیل تغییر شرایط عرضه سوخت و تغییرات صورت گرفته در سهمیه ها مشکلات فراوانی در مجاری عرضه بوجود آمد که از مهمترین آن می توان به ایجاد صفهای طویل اشاره کرد.
حاج محمد رضا خاطر نشان کرد: قبلا اعلام شده بود که خودروهای داخلی با حجم موتور 1300 سی سی به بالا و خودروهای وارداتی با حجم موتور 2000 سی سی به بالا می توانند از ذخیره بنزین خود که از ماههای گذشته در کارت سوخت آنها جمع آوری شده بود استفاده کنند و خطری برای مقادیر ذخیره شده وجود ندارد، این در حال بود که با شروع دور جدید سهمیه بندی بنزین کارت سوخت این افراد بدون هماهنگی باطل شد و مشکلات زیادی را برای جایگاهداران به وجود آورد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، براساس اعلام وزارت نفت قرار بود بنزین سوپر با قیمت 540 تومان در هر لیتر و بدون استفاده از کارت سوخت به صورت نا محدود عرضه شود اما با آغاز دور جدید سهمیه بندی اعلام شد که بنزین سوپر با استفاده از کارتی که در اختیار جایگاهداران گذاشته شده است ، باید عرضه شود که این موضوع نیز باعث تاخیر در عرضه سوخت و ازدحام و شکل گیری صفهای طویل در مجاری عرضه سوخت شد.
رئیس جایگاهداران سوخت سراسر کشور تصریح کرد : به دلیل افزایش قیمت بنزین سوپر از اول تیر ماه فروش این نوع بنزین با افت بی سابقه ای مواجه شد و از روزانه 10 هزار تا 30 هزار در ماه های قبل به حدود 1500 و بعضا تا 250 لیتر در روز کاهش پیدا کرد، این در حالی بود که پس از گذشت یک هفته از تیر ماه این میزان اندکی افزایش یافت و تقاضا برای این نوع بنزین به حدود 3هزار لیتر در روز رسید.
حاج محمد رضا با بیان اینکه فروش بنزین سوپر در حال حاضر به حدود 10 درصد کاهش یافته است، یادآور شد: با توجه به فروش اندک این نوع بنزین ، حجم ذخیره بالا در مخازن و افزایش میزان تبخیر و رقم بالای کارمزد ماهیانه، جایگاهداران از عرضه بنزین سوپر متضرر می شوند. ضمن اینکه با توجه به افزایش قیمت بنزین سوپر استفاده از کارت سوخت غیر معقول به نظر می رسد.
وی از فشار جایگاهداران برای عدم فروش بنزین سوپر خبر داد و افزود: فعلا از جایگاهداران خواسته ایم به عرضه بنزین سوپر ادامه دهند تا راه حل منطقی برای حل این مشکل پیدا کنیم.
رئیس جایگاهداران بنزین سراسر کشور با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط کنونی فروش بنزین سوپر به میزان قبل از تیر ماه بسیار دور از ذهن ابه نظر می رسد، عنوان کرد: متاسفانه در زمینه تعدیل کارمزدها نیز شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی هیچ اقدام قابل ذکری انجام نداده است . این در حالی است که قرار بود به هر میزان که بنزین آزاد فروخته می شود میزان کارمزدها اففزایش یابد.
وی میزان فروش بنزین معمولی را در دور جدید سهمیه بندی حدود 68 میلیون لیتر در روز ذکر کرد و ادامه داد: فروش بنزین آزاد نیز به دلیل محدودیتهای اعمال شده افزایش یافته و به حدود 8 میلیون لیتر در روز رسیده است.
حاج محمد رضا با اشاره به صفهای طویل در جایگاههای عرضه سوخت تاکید کرد: در واقع توقفهای بیجا در کلانشهرهایی مانند تهران که با کمبود مجاری عرضه سوخت مواجه است بی توجهی و قصور در بها دادن به وقت مردم محسوب می شود.
حاج محمد رضا فرسوده شدن دستگاهها و تلمبه های عرضه بنزین به دلیل استفاده بیش از حد استاندارد، کمبود جایگاههای عرضه بنزین، هزینه بسیار بالای تعمیرات، استفاده از دستگاههای بی کیفیت چینی ، فشار بر تلمبه های عرضه کننده بنزین، و قطع مکرر برق به صورت مداوم و روزانه را از جمله مشکلات پیش روی جایگاهداران ذکر کرد و افزود: در این راستا به مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نامه نوشته و درخواست داده ایم تا با توجه به وضع موجود در جایگاه ها وزارت نفت خرید تلمبه با استاندارد روز دنیا را بر عهده بگیرد و در مجاری عرضه نصب کند و هزینه را به صورت ماهیانه از کارمزد جایگاه ها کسر کند.
وی همچنین در خصوص عرضه گازوئیل با کارت هوشمند سوخت توضیح داد: در حال حاضر حدود 60 درصد جایگاه های عرضه گازوئیل به دستگاه کارت خوان مجهز شده است، ضمن اینکه تا کنون حدود 380 هزار کارت سوخت در سراسر کشور توزیع شده که حدود 320 هزار کارت به دست صاحبان آن رسیده و حدود 60 هزار کارت نیز در جایگاه های سوخت معطل مانده است.
رئیس جایگاهداران سوخت سراسر کشور تاکید کرد: وزارت نفت برای رفع مشکلات خودروهای دیزلی که در حال حاضر موفق به دریافت کارت سوخت نشده اند تا مرداد ماه فرصت داده است این در حالی است که جایگاههای سوخت سراسر کشور برای توزیع نفت گاز هیچ مشکلی ندارند.