حدود 300 نفر از مؤمنان و رهبران ادیان مختلف از بیش از 20 کشور مختلف جهان از روز چهارشنبه 12 تیرماه در شهر ساپورو، ژاپن جمع شدهاند تا در اجلاس ادیان جهان برای صلح شرکت کنند و پیشنهادات خود را به نخستوزیر ژاپن رئیس گروه هشت ارائه کنند.
حدود 60 نفراز این شرکتکنندگان را رهبران ادیان مسیحیت، یهودیت، بودیسم ، اسلام و زرتشت تشکیل دادهاند.
اسقف ولفگانگ هابر رئیس کلیسای انجیلی آلمان در سخنرانی افتتاحیه این همایش خواستار مسئولیتپذیری معنوی و اخلاقی شد تا رهبران دینی بتوانند نمونه مثبتی از گفتگوی مسالمتآمیز باشند.
وی افزود: راهی که ادیان تلاش میکنند از طریق آن گفتگوی دوجانبه خود را توسعه دهند از مهمترین میزان اهمیت برای جوامعی برخوردار است که تلاش میکنند از طریق رویکرد مسالمتآمیز بر تنشها وتفاوتهای خود غلبه کنند. ما نیز به عنوان نمایندگان ادیان مختلف برای اینکه در این میان الگوی مثبت و مؤثری باشیم به چالش طلبیده شدهایم.
هابر تصریح کرد: اعتقاد دارم که ما به عنوان رهبران دینی در این دیدگاه سهیم هستیم که جهان را میتوان به واسطه نیروی امید، عشق ، مصالحه و صلح به دنیایی تبدیل کنیم که برای تمام بشریت امنیت داشته باشد و کرامت انسان مورد توجه قرار گیرد.
این همایش که روز پنجشنبه 13 تیرماه خاتمه یافت دربرگیرنده دو جلسه دیگر با محوریت " پیشبرد امنیت مشترک: تعهد ادیان جهان" و " راه پیش رو: بسیج کردن جوامع دینی جهان در اقدام مشترک برای صلح" نیز بود.
گروه هشت از کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان تشکیل شده که هر سال به منظور بحث و بررسی در رابطه با مشکلات جهانی تشکیل جلسه میدهند. این گروه از کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه، انگلستان و ایالات متحده امریکا تشکیل شده است.