مدیرعامل بانک خون بند ناف پژوهشکده رویان گفت: سومین مرکز پیوند سلولهای بنیادی تا پایان امسال در کشور راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری، مرتضی ضرابی در اولین کنفرانس علمی سلولهای بنیادی مازندران اظهار داشت: بانک خون بند ناف پژوهشکده رویان از سال 84 در کشور راه‌ اندازی شده است.

راه اندازی شرکت فناوری بنیاخته‌های رویان

وی با اشاره به اینکه در کنار فعالیت پژوهشکده رویان مرکزی برای استفاده های کاربردی و درمانی شرایط استفاده از سلولهای بنیادی فراهم شده است، اضافه کرد: در کنار این پژوهشکده، شرکت فناوری بنیاخته‌های رویان نیز تشکیل شد که قرار است همه فعالیتهای سلول های بنیادی از طریق این شرکت انجام شود.

موفقیت محققان ایرانی در تهیه چهار هزار نمونه بند ناف

ضرابی اظهار داشت: تاکنون توسط محققان این شرکت چهار هزار نمونه خون بند ناف نمونه ‌گیری شد که خانواده‌ های نیازمند در این زمینه می توانند از این نمونه ها استفاده کنند.

وی تاکید کرد: سلول‌های بنیادی در اطفال به طور عمده در درمان بیماریهایی که منشا خونی دارند، کاربرد دارند.

ضرابی تجربه درمان از طریق سلول‌های بنیادی در استانهای کشور را قابل توجه خواند و بیان داشت: مهمترین مشکل این بخش مراکز پیوند هستند.

وی با اشاره به اینکه کشورمان در حال حاضر برای ذخیره ‌سازی و تامین سلولهای بنیادی مشکلی ندارد، گفت: بیمارستان شریعتی و امام خمینی(ره) تهران به مراکز پیوند مجهز هستند.

مدیرعامل بانک خون پژوهشکده رویان خواستار افزایش کمکهای وزارت بهداشت برای تجهیز مراکز پیوند شد و افزود: تاسیس بانک سلول‌های بنیادی به سرمایه ‌گذاری 600 میلیون تومانی نیاز دارد.

وی ظرفیت کشور برای توسعه این فناوری را مهم دانست و اظهار داشت: مازندران جزء مناطقی از کشور است که تعداد بیمار تالاسمی در آن زیاد دیده می‌شود.

ضرابی با اشاره به امکانات برخی کشورهای خاورمیانه نظیر عربستان در این زمینه یادآور شد: در این کشور که میانگین مبتلایان به تالاسمی بسیار کم است، 13 مرکز پیوند سلولهای بنیادی فعالیت دارند.