قم - خبرگزاری مهر: آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: دولت باید برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم،‌ آیت ‌الله ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر شنبه در دیدار دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور موضوع کتاب و مطالعه را از مباحث بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: تمدن و پیشرفت ملل به میزان و کیفیت مطالعه آنها بستگی دارد و هر ملتی که بیشتر مطالعه کند متمدن‌تر است.

وی افزود: ‌مسئولان باید انگیزه‌ های مختلف مطالعه را از طریق رسانه‌ها و تریبون‌ها ... تبیین کنند و با کاری هماهنگ و متمرکز آمار مطالعه در کشور را ترقی دهند.

این مرجع تقلید با اظهار تاسف و انتقاد از نابرابری بودجه‌های ورزش و کتاب عنوان کرد: متأسفانه کتاب‌خوانی و مطالعه با اینکه ورزش روح است مهجور و مغفول مانده است اما به ورزش بهای بیشتری داده شده است و باید توازنی در این زمینه برقرار شود.

وی افزایش 50 درصدی بودجه کتابخانه‌ها در سال جاری از سوی دولت را نیز ناکافی خواند و اظهار داشت: دولت برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب باید بیش از اینها سرمایه ‌گذاری کند.

آیت‌الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود جذاب نبودن فضای کتابخانه‌ها را یکی از عوامل مهم عدم گرایش جوانان به کتاب و کتابخانی‌ ارزیابی کرد و یادآور شد: متاسفانه فضای بسیاری از کتابخانه‌های ما نه نور مناسبی و نه جذابیت خوبی دارند و باید با برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی و تعیین جوایز برای مطالعه‌کنندگان، فضای لازم برای گرایش جامعه به کتاب فراهم شود.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم در ادامه بر ضرورت نظارت دقیق کتابخانه‌ها بر ورود کتاب‌های مختلف به فضای کتابخانه تأکید کرد و گفت: مسئولان کتابخانه‌ها تنها نباید به مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد بسنده کنند و اجازه ورود هر کتابی را به فضای کتابخانه‌ها بدهند.

وی افزود: متاسفانه کتابهای منحرف زیاد هستند و چند ماه پیش نیز وزارت فرهنگ و ارشاد به کتابی مجوز انتشار داد که متأسفانه با ظاهرسازی، مطالب بسیار سخیف و موهنی علیه قرآن و مقدسات درون آ‌ن نوشته بود که جمع ‌آوری شد در غیر این صورت معلوم نبود چه اتفاقی می ‌افتاد.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه کتاب هم می‌تواند نوشدارو باشد و هم مخرب و ویرانگر، خواستار نظارت بیشتر بر ترجمه کتابهای خارجی شد و گفت: باید از انتشار و پخش کتاب‌های مبتذل و مضر که موجب افساد فرهنگ جامعه و جوانان می‌شود جلوگیری شود.

این مرجع تقلید در پایان با تاکید بر ضرورت طبقه‌بندی کتاب برای گروه‌ها و مقاطع مختلف سنی گفت: باید در تمام کتابخانه‌های کشور کتاب شناسان خبره وجود داشته باشند تا از کتاب‌های مفید و ارزشمند حمایت کنند و کتاب‌های حاوی مشکلات علمی و اخلاقی را کنار بگذارند.