به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، محمود برزو مدیرمهندسی ساختمان این شرکت با اشاره به پیشرفت 80 درصدی طرح احداث ایستگاه تقویت فشار نار و نقش آن در جلوگیری از افت فشار بیان داشت: این پروژه به صورت EPC اجرا می شود که در مجموع مهندسی، کالا و ساخت 80 درصد پیشرفت داشته و با راهاندازی این پروژه روزانه 37 میلیون مترمکعب گاز از 22 حلقه چاه موجود در این منطقه با فشار افزایی تا 1350 PSI به پالایشگاه والفجر ارسال میشود. این پروژه به عنوان نخستین پروژه تقویت گاز جهت انتقال گاز به پالایشگاه گازی در کشور محسوب می شود.
برزو درباره روند اجرایی پروژه تصریح کرد: این پروژه در مهرماه 1384 به شرکت فرآب و همکار مشاور آن برای اجرا در مدت 26 ماه واگذار شد. این ایستگاه دارای چهار توربوکمپرسور بوده و گازهای سایت یک دو و سه نار توسط سه خط لوله 20 اینچ به این ایستگاه ارسال و گاز تقویت شده در دو بخش تقسیم شده توسط خط لوله 24 اینچ خروجی از سایت یک و بقیه توسط خط لوله 30 اینچ به پالایشگاه والفجر فرستاده میشود.
همچنین نصرالله صلاحی مجری طرح احداث ایستگاه تقویت فشار گاز نار در ارتباط با صرفهجویی در خطوط لوله در این پروژه بیان داشت: در این پروژه حدود 150 اینچ کیلومتر صرفه جویی در خطوط لوله و با استفاده از سیستمهای توپک رانی موجود، حدود 30 میلیارد ریال صرفه جویی شده است. حدود 600 نفر نیز از ابتدای پروژه به کار اشتغال داشتهاند.
وی افزود: به موازات این پروژه پروژه انتقال برقرسالی به ایستگاه در اردیبهشت 1386 آغاز و تا پایان مرداد امسال به پایان خواهد رسید و هم اکنون حدود 90درصد پیشرفت کار دارد. این پروژه شامل 21 کیلومتر نصب دکل و گرفتن سه مگاوات برق از سیستم برق منطقهای استان بوشهر است. برق به صورت 20 کیلو ولت به ایستگاه تقویت فشار گاز منتقل می شود. با استفاده از پنج دکل برق 33 کیلو ولت منطقه نار به عنوان برق کمکی به سیستم تقویت فشارگاز نار استفاده خواهد شد.
منطقه عملیاتی نارو کنگان واقع در استان بوشهر شامل دو مخزن نار و کنگان است که بزرگترین مخزن گازی خشکی در خاورمیانه محسوب و روزانه 105 میلیون متر مکعب گاز از این دو میدان برداشت میشود.