به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، سید مسعود میرکاظمی، شامگاه گذشته در جمع اعضای مجامع صنفی استان کردستان اظهار داشت : بر اساس بررسیهای انجام شده تاسیس یک بانک جدید نیازمند اعتبارات خاصی است که مقرر شد از اواسط سال جاری و با آماده کردن زیرساختهای لازم، سهام بانک صادرات به اعضای مجامع صنفی واگذار شود تا این افراد بتوانند به هیئت مدیره بانک راه و یافته و تسهیلات ویژه ای را برای مجامع امور صنفی فراهم کنند.
وزیر بازرگانی عنوان کرد : امروز شرایط به گونه ای است که خوشبختانه مجامع امور صنفی همگام و همراه دولت بوده و تعاملی که بین مجامع امور صنفی و دستگاه های دولتی برقرار شده بسیار مثبت و امیدوار کننده است.
میرکاظمی خاطرنشان کرد: توجه دولت نهم برای حل مشکلات اصناف ویژه است به نحوی که آیین نامه شوراهای اصناف بازنگری و دوباره تصویب شده است و مواردی از این آیین نامه را که مشکلاتی را برای اصناف به وجود آورده بود مورد بازنگری و تجدید نظر قرار گرفت.
وی با اشاره به نقش نظارتی اصناف در بازار افزود : مجامع امور صنفی باید خود بر وضعیت و چگونگی تنظیم قیمتها در بازار نظارت نمایند و شرایط را به گونه ای پیش ببرند که قبل از ورود بخش دولتی خود مشکلات را رفع کنند.
وزریر بازرگانی ضمن انتقاد شدید از افزایش تعداد واحدهای صنفی در کشور بیان داشت : افزایش سرسام آور تعداد واحدهای صنفی در کشور به ضرر مردم است و هر چه این تعداد افزایش یابد کنترل قیمتها در بازار نیز مشکلتر و میزان فروش واحدهای فعال پایین تر می آید که هزینه این مشکلات بر روی دوش مردم می افتد.
میرکاظمی گفت : هم اکنون در کشور بین نظام تولید و توزیع هیچ گونه رابطه منطقی وجود ندارد که اگر شرایط به اینگونه پیش برود در آینده باز هم مشکلات بیشتری را در بخشهای مختلف بازار شاهد خواهیم بود.
وی بیان داشت : یکی از بهترین برنامه هایی که در راستای مقابله با افزایش تعداد واحدهای صنفی در دستور کار وزارت بازرگانی قرار گرفته بحث ایجاد خوشه های صنعتی در مرکز و دیگر استان های کشور است.
وزیر بازرگانی اظهار داشت : برای اولین بار در کشور یک خوشه صنعتی در استان آذربایجان شرقی فعالیت خود را از سال گذشته آغاز کرد که نتایج بسیار خوبی را در پی داشت و یکی از برنامه های ما در استان کردستان توجه به بحث صنایع دستی این استان برای تبدیل آنها به یک خوشه صنعتی است.
وی تصریح کرد : یکی دیگر از مسائلی که امروز در واحدهای صنفی ما به سمت فراموشی می رود، بحث کسب و کار اسلامی مبتنی بر آموزه های دینی است که مجامع باید با همکاری دستگاه های دولتی و برگزاری دوره های آموزشی در راستای احیای این سنت حسنه گام بردارند.
میرکاظمی از نحوه صدور مجوز برای واحد های صنفی در کشور انتقاد کرد و گفت: باید با تدوین ساز و کارهای جدید در نحوه صدور مجوز برای واحد های صنفی و تمدید آنها تجدید نظر شود.
در این جلسه رؤسای مجامع امور صنفی استان کردستان به بیان مشکلات کاری خود پرداختند.