به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، علیرضا افشار در این دیدار که عصر امروز با حضور مدیرعامل و اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به فعال بودن حدود 14 هزار تشکل غیردولتی در کشور تأکید کرد که همه تشکلهای غیردولتی در موضوع حمایت از صلح دارای اهداف و آرمان مشترک هستند و همین علاقه مشترک می تواند به عنوان رشته پیوند تشکلهای غیردولتی در دنیا مطرح باشد.
وی با بیان این که موضوع فعالیت تشکلها هرچه باشد تفاوتی ندارد و همه می توانند این هدف را به عنوان یک اصل کلی و مشترک بپذیرند و به عنوان یک استراتژی کلی در صدر فعالیتهای خود قرار دهند، افزود : این پیوند مشترک بین تشکلها، همبستگی و همراهی آنها را در مقابله با خطر جنگ افروزان و کسانیکه به خاطر منافع نامشروع خود و توسعه طلبی، صلح جهانی را به خطر می اندازند تضمین خواهد کرد.
معاون سیاسی وزارت کشور ارتباط تشکلهای غیردولتی با مراکز علمی و رسانه های گروهی را در این زمینه حائز اهمیت دانست و گفت : ارتباط با این دو پایگاه می تواند فضای فشاری را از سوی ملتها علیه دارندگان سلاحهای کشتار جمعی به وجود آورد.
افشار همچنین با اشاره به تبلیغات مسموم علیه فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران تأکید کرد که جمهوری اسلامی هیچگاه بدنبال تولید سلاح هسته ای نبوده و نخواهد بود زیرا از دیدگاه آموزه های دینی کشتن افراد بی گناه حتی در جنگ جایز نیست بنابراین چیزی که غیرقابل استفاده است چرا تولید شود.
در این دیدار دکتر شیزوکوسویا مدیر عامل انجمن صلح هیروشیما (MOCT) طی سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از سخنان معاون سیاسی وزارت کشور ایران، فرصت دیدار با جانبازان و مصدومان شیمیایی ایران را مغتنم دانست و گفت : ما یک NGO هستیم که در زمینه امداد رسانی فعالیت می کنیم و علاقمند به همکاری با انجمن ایرانی حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی هستیم و استقبال شما بیانگر آن است که ما می توانیم در راهی که انتخاب کرده ایم، مستحکم تر قدم برداریم.
وی وجود حس نزدیک بین اعضای انجمن هیروشیما و جانبازان شیمیایی ایران را موجب پیوند بیشتر طرفین خواند و خواهان ادامه حمایتها و استمرار همکاریها شد.
همچنین در این دیدار دکتر سروش مدیرعامل انجمن ایرانی حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی طی سخنان کوتاهی با اشاره به وجود نقاط مشترک فرهنگی بین مردم ایران و ژاپن، براستفاده از این نقاط مشترک در برقراری تفاهم و تعمیق همکاریها تأکید کرد.
وی با بیان این که مخالفت با جنگ افروزیها همه با یک هدف دنبال می شود، نگاه مهربان مردم هر دو کشور به جهان را برآمده از فرهنگ مشترک شرقی خواند و گفت : درخت نفرت میوه ای جز جنگ نمی دهد و اگر به دنبال صلح هستیم، باید نهال عشق و دوست داشتن یکدیگر را بکاریم.
وی افزود: هر چه جنگ افروزان و بدخواهان در دنیا ظلم و جنایت کنند، ما بیشتر از آن باید محبت و عشق و آن جوهر انسانی را بپرورانیم و تبلیغ کنیم.
سروش همچنین انعقاد قرارداد همکاری علمی پزشکی با استفاده از بهترین اساتید هیروشیما و اعزام گروههای پزشکی ایرانی به ژاپن به منظور تبادل تجربیات در درمان بیماران و مصدومان شیمیایی را از مهمترین همکاریهای موجود بین دو تشکل یاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۸۷ - ۲۰:۵۳
معاون سیاسی وزارت کشور در دیدار با رئیس و اعضای انجمن صلح هیروشیما (MOCT) پیشنهاد کرد با ایجاد پیوند مشترک، تشکلهای غیردولتی ایرانی و تشکلهای مشابه در خارج از کشور حول محور دفاع از صلح و طرفداران نابودی سلاحهای کشتار جمعی گردآمده و به همکاریهای مشترک بپردازند.