مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر پایگاه پژوهشی محور تاریخی فرهنگی نیشابور گفت: نقشه برداری پوتوگرافی شهر کهن نیشابور با مقیاس 15 هزار و با اعتباری بالغ بر 30 میلیون ریال آغاز شد.

ابوالفضل مکرمی فر در گفتگو با خبرنگار مهر در نیشابور افزود: یکی از اهداف مهم و اساسی پایگاه جهت برنامه ریزی های مناسب و مفید و انجام مطالعات دقیق، مشخص کردن محدوده و انجام امور نقشه برداری است که این امر مهم در منطقه ای با وسعت حدود چهار هکتار در شهر قدیم نیشابور محقق شد.

ابوالفضل مکرمی فر اظهار داشت: شهر قدیم نیشابور در جنوب شرقی شهر فعلی نیشابور و متصل به آن است که علاوه بر آثار و تپه های بسیار مهم و غنی، بیش از 20 روستا نیز داخل این محدوده قرار دارد که جهت جلوگیری از گسترش بی رویه این روستا و عدم ساخت و سازهای غیر مجاز و انجام مطالعات دقیق تر، نقشه برداری در آن امری ضروری به نظر می رسید.

مدیر پایگاه نیشابور با بیان اینکه کار نقشه برداری در مدت 60 روز و به روش مستقیم زمینی بوده است، یادآور شد: کلیه مشاهدات با استفاده از توتال استیشن اجرا و شامل مراحل اندازه گیری، پردازش، تجزیه و تحلیل، تفسیر، نمایش، انتشار، بهره برداری از داده های مکانی و اطلاعات جفرافیایی و... است، همچنین کلیه ایستگاه های اصلی نیز بتن گذاری خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: شهر قدیم نیشابور یکی از مناطق کهن ایران و از مظاهر تمدن اسلامی است و روزگاری به عنوان پایتخت ایران بزرگ و کانون علم و ادب و مبادله فرهنگی بوده است و شناخت دقیق آن به معنای شناخت بخش عظیمی از ایران و اسلام خواهد بود.

مکرمی فر تصریح کرد: محدوده شهر قدیم نیشابور برای نخستین بار توسط ریچارد بولیت در سال 1967 میلادی با توجه به عکسهای هوایی مشخص و در سالهای بعدی نیز توسط آقایان توحیدی و موسوی بازنگری شده است.

وی ادامه داد: این محدوده علاوه بر شامل شدن آثاری همچون آرامگاه های خیام، عطار، کمال المک، امامزاده محروق و... در  بر گیرنده چندین محوطه و تپه مهم از قبیل محوطه تاریخی شادیاخ، کهندژ، تپه مدرسه، تپه سبز پوشان، تپه آهنگران و.... است که آثار دوران ساسانی تا اواخر ایلخانی را بازگو می کند و شاهد این امر نیز کاوشهای باستان شناسی هیئت مشترک ایران و فرانسه در منطقه کهندژ و کاوشهای باستان شناسی شادیاخ است.