خبرگزاری مهر-گروه بین الملل:12 جولای(22 تیر) دومین سالگرد آغاز جنگ 33 روزه و ناکامی رژیم صهیونیستی در جنگ با حزب الله است؛جنگی که حامیان غربی و عربی اسرائیل، تمام امکانات خود را برای نابودی مقاومت به کار گرفتند، اما در نهایت خفت و سرافکندگی نصیب آنها و عزت و سربلندی نصیب ملت لبنان شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رژیم صهیونیستی دو سال پیش در چنین روزی به بهانه اسارت دو نظامی اسرائیلی به نام های "ایهود گلد واسر" و "الداد رگو" توسط مبارزان حزب الله در عملیاتی موسوم به وعده راستین، لبنان را هدف حمله نظامی قرار داد.

ارتش رژیم صهیونیستی در جریان این جنگ که 33 روز به طول انجامید؛ صد هزار بمب بر سر مردم بی گناه لبنان فرو ریخت که منجر به کشته شدن بیش از هزار و 100 شهروند لبنانی شد.

مبارزان حزب الله با مقاومت جانانه خود توانستند ارتش تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی را که از حمایت مالی و معنوی آمریکا و کشورهای غربی برخوردار بود، شکست دهد. در این گزارش به هزینه های اقتصادی، سیاسی، نظامی و تلفات رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه پرداخته خواهد شد.

هزینه های اقتصادی؛

- خسارتهای وارده به کارخانه های حیفا و شمال سرزمینهای اشغالی : میزان خسارتهای مالی مستقیم به کارخانه های موجود در مناطق حیفا و شمال فلسطین اشغالی طی جنگ 33 روزه بالغ بر 4 میلیارد و 300 میلیون شیکل بود. بیشتر این خسارتها در نتیجه توقف تولید در کارخانه ها در جریان جنگ حاصل شده است.

روزنامه عبری جروزالیم پست پس از پایان جنگ اذعان کرد که حملات موشکی حزب الله به اسرائیل روزانه 122 میلیون دلار به این رژیم خسارت وارد می کرد.

بخش گردشگری رژیم صهیونیستی نیز از دیگر بخشهایی بود که بر اثر حمله نظامی اسرائیل به لبنان دچار خسارت شد. و از آنجایی که امنیت لازمه صنعت توریسم است، در جریان جنگ 33 روزه، صنعت گردشگری اسرائیل 25 درصد کاهش پیدا کرد و گردشگران زیادی سفر خود را به فلسطین اشغالی لغو کردند.

هزینه های سیاسی؛

- بی اعتمادی صهیونیستها به مقامهای سیاسی و نظامی خود و انتقاد از ایهود اولمرت نخست وزیر، عمیر پرتز وزیر جنگ و دان حالوتس رئیس ستاد مشترک وقت رژیم صهیونیستی و درخواست برای استعفای این افراد در سطح داخلی

- بر ملا شدن ضعف جبهه داخلی

جنگ 33 روزه به مرحله ای که جبهه داخلی اسرائیل در زمان جنگها در آرامش به سر می برد؛ پایان داد به گونه ای که شماری از سیاستمداران صهیونیست معتقدند جبهه داخلی اسرائیل به طور عملی به نقطه ضعف مرکزی این رژیم تبدیل شد. و با گذشت دو سال از پایان جنگ، برخی مقامهای صهیونیست بر این باورند که تجهیز پناهگاه ها همچنان صورت نگرفته است و همه آن چیزهایی که درباره افزایش توان دفاعی برای مقابله با موشکهای کوتاه برد و موشکهای با برد متوسط گفته می شد؛ تنها در حد رویا یاقی مانده است.

- تضعیف جایگاه رژیم صهیونیستی در منطقه

- افزایش روحیه مقاومت در منطقه

- از بین رفتن توجیه اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در جهان

جنگ 33 روزه به ویژه فاجعه قانا که در جریان آن بیش از 50 کودک بیگناه لبنانی به شهادت رسیدند بیش از پیش ماهیت ددمنشانه رژیم صهیونیستی را آشکار کرد و سبب شد که اقدامات یکجانبه این رژیم چه در لبنان یا فلسطین توجیه خود را از دست داده و دیگر این رژیم همچون گذشته از تاییدات سابق بین المللی برخوردار نباشد. به عنوان مثال "هوگو چاوز" رئیس جمهوری ونزوئلا سفیر اسرائیل در کاراکاس را فرا خواند و روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را با این رژیم قطع کرد.

هزینه های نظامی؛

- آشکار شدن ضعف اطلاعاتی رژیم صهیونیستی؛

ربوده شدن دو نظامی صهیونیست، غافلگیری نیروی دریایی رژیم صهیونیستی با موشکهای حزب الله، ناکامی کماندوهای صهیونیست در فرود شبانه در بعلبک و صور و ناتوانی این رژیم در جلوگیری از شلیک موشکهای کاتیوشا همگی بیانگر ضعف اطلاعاتی اسرائیل در جریان جنگ 33 روزه بود.

- ناکامی در تحقق اهداف نظامی؛

ارتش رژیم صهیونیستی به ویژه تکیه بیش از حد آن بر نیروی هوایی نیز نتوانست هدف این رژیم را که همان تضعیف نیروی حزب الله بود،محقق کند.

توان موشکی حزب الله تا پایان جنگ دچار ضعف نشد و حتی یکی از فرماندهان حزب الله نیز در این حملات کشته یا اسیر نشد.

عدم اشغال جنوب لبنان تا رودخانه لیطانی نیز از دیگر ناکامی های رژیم صهیونیستی به شمار می رود. ارتش صهیونیست ادعا کرده بود جنوب لبنان تا رودخانه لیطانی را در اختیار خواهد گرفت و یک منطقه حائل و خالی از عناصر مقاومت ایجاد خواهد کرد، اما این هدف نیز محقق نشد.

- شکست رویای خاورمیانه جدید؛

رژیم صهیونیستی طی جنگ 33 روزه تلاش کرد در راستای تحقق یکی از اهداف مشترک خود با آمریکا یعنی ایجاد خاورمیانه جدید گام بردارد، اما این جنگ افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را از بین برد و مقاومت لبنان اجازه نداد این رژیم با وجود حمایت های مادی و معنوی گسترده آمریکا به اهداف خود دست یابد.

- کاهش تمایل جوانان صهیونیست برای خدمت در ارتش اسرائیل؛

نتایج تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که در پی ناکامی جنگ 33 روزه، بیش از یک سوم سربازان صهیونیست به دنبال یافتن راه هایی برای خروج از ارتش هستند.

تلفات رژیم صهیونیستی؛

مبارزان حزب الله در طول جنگ، با شلیک چهار هزار فروند موشک علیه اهداف اسرائیل، 124 نظامی این رژیم را به هلاکت رساندند. علاوه بر این 40 شهرک نشین صهیونیست کشته و نزدیک به یک میلیون تن دیگر وادار به فرار از سرزمین های اشغالی فلسطین شدند.

در این رابطه ذکر این نکته ضروری است که ارتش اسرائیل در ژوئن 1967 در جنگ شش روزه با اعراب، 80 هزارکیلومتر مربع از اراضی اعراب یعنی 8 برابر مساحت لبنان را به اشغال خود درآورد. رژیم صهیونیستی همچنین 400 هواپیمای اعراب را نابود و 17 هزار سرباز کشورهای عربی را به قتل رساند در حالی که ارتش این رژیم در جنگ 33 روزه حزب الله متحمل خسارتی شد که در مجموع چند برابر خسارت های ارتش اسرائیل در جنگ های 1967 و 1956 بود.

همچنین دو ناوچه فوق مدرن، 3 فروند بالگرد از نوع آپاچی و دو فروند جنگنده اسرایلی در جریان جنگ 33 روزه منهدم شدند.

رژیم صهیونیستی که نتوانسته بود به اهداف خویش در جنگ 33 روزه دست یابد؛ تصویب قطعنامه 1701 شورای امنیت را مهمترین دستاورد این جنگ توصیف کرد.

ادعای رژیم صهیونیستی در حالی مطرح شد که خود مقامهای این رژیم پس از پایان جنگ بارها اعلام کردند که توان نظامی حزب الله افزایش یافته است و مبارزان آن دارای بیش از 40 هزار موشک هستند که می توانند مرکز فلسطین اشغالی را هدف قرار دهند.

از سوی دیگر دومین سالگرد تهاجم نظامی اسرائیل به لبنان در حالی آغاز شده است که کابینه ایهود اولمرت پس از موافقت با تبادل اسرا با حزب الله شکست دیگری را برای خود رقم زده است،زیرا اولمرت پس از اسارت دو نظامی خود در پارلمان این رژیم اعلام کرد که بدون هیچ قید و شرطی نظامیان خود را آزاد خواهد کرد و برای آزادی آنها هرگز با حزب الله که وی به زعم خود آن را یک سازمان تروریستی قلمداد کرد؛ مذاکره نخواهد کرد.