استاد دانشگاه امیرکبیر گفت: منبع اصلی اطلاعات تحقیقات استراتژیک کشور گوگل است در حالی که google trend قادر است بگوید کدامیک از سامانه های دفاعی و کدامیک از ارگانهای کشور درباره چه چیزی تحقیق می کنند و در چه تاریخی موضوع تحقیقات خود را عوض کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر شهریار پورآذین امروز در اولین همایش ملی پدافند غیرعامل اضافه کرد: این امر به این دلیل اتفاق می افتد که افراد مختلف با IP های خاص خود دائما در حال جستجو هستند که در این حالت قبل از اینکه شما چیزی را جستجو کنید، آنها شما را جستجو می کنند.

وی به نقش دانشگاهها در تحقیقات پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: شرکتی در چین 24 میلیارد دلار برای انجام تحقیقاتی هزینه کرد که از این میزان 12 میلیارد دلار را صرف تحقیق در مورد لغت "TMINK" کرد. این تحقیق نشان داد که سیستم عامل لینوکس به دلایل حقوقی مناسب برای وزارت دفاع چین نیست از این رو از سیستم عاملی دیگری استفاده کردند که در آینده به لحاظ قانونی منافع این کشور را به خطر نیندازد.

چین به دلایل حقوقی و حفظ امنیت بیشتر از سیستم عامل لینوکس در وزارت دفاع خود استفاده نمی کند

استاد دانشگاه امیرکبیر به مشکلات نرم افزارهای "متن باز" (منابع آزاد) اشاره کرد و ادامه داد: در حالی که دانشجویان برای انجام پروژه های دانشجویی از نرم افزارهای "متن باز" استفاده می کنند کمتر دانشجویی از خطرات این نرم افزارها مطلع هستند که این امر به دلیل نبود قوانین حقوقی است.

پور آذین تاکید کرد: اگر روزی گوگل را خاموش کنند محققان ما هیچ ندارند. چون دانشجویان ما از دوران دانشجویی یاد گرفته است از این طریق تحقیق کند و استادان نیز به دلیل مشغله های کاری فرصت مطالعه دقیق این طرحها را ندارند و در نهایت این تحقیقات ناچیز به عنوان سند ملی ارائه می شود.

پورآذین تاکید کرد: با سرمایه گذاری بر وضع قوانین حقوقی می توان این مشکلات را ریشه یابی و حل کرد.