به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، میشل سلیمان شب گذشته پس از دیدار با بشار اسد همتای سوری خود در گفتگو با خبرنگاران درباره پرسشی مبنی بر روش باز پس گیری اراضی لبنان اظهار داشت : آزادی کشتزارهای شبعا اولا با دیپلماسی و اجرای قطعنامه های بین المللی به ویژه قطعنامه 1701 شورای امنیت صورت خواهد گرفت و در صورت شکست تلاشهای دیپلماتیک، عملیات نظامی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
از زمان عقب نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال 2000، لبنان خواستار آزادی کشتزارهای شبعا شده است.
رژیم صهیونیستی این منطقه را در سال 1967 به اشغال خود درآورده است.
رژیم صهیونیستی عقب نشینی از کشتزارهای شبعا را به قطعنامه 242 شورای امنیت که مبتنی بر عقب نشینی از بلندیهای جولان است، مرتبط می داند حال آنکه لبنان معتقد است عقب نشینی از این منطقه به قطعنامه 425 شورای امنیت که مختص جنوب لبنان است، مرتبط است.
به گزارش مهر، کاندولیزا رایس روز دوشنبه 27 خرداد به طور سرزده وارد بیروت شد و در دیدار با مقامهای لبنان مدعی شد : آمریکا معتقد است که زمان هم اکنون برای حل و فصل مسئله کشتزارهای شبعا مطابق قطعنامه 1701 شورای امنیت فرا رسیده است.
جریان غربگرای حاکم بر لبنان موسوم به 14 مارس خواهان آن است تا مزارع شبعا تحت قیمومیت بین المللی قرار بگیرد.
اما جنبش حزب الله لبنان درواکنش به سفر رایس به بیروت و مطرح کردن موضوع مزارع شبعا اعلام کرد: موضع حزب الله درباره مزارع شبعا این است که قرار دادن این منطقه تحت نظارت بین المللی به معنای بازگرداندن حاکمیت لبنان نیست، زیرا هیچ کس نمی داند که برای این منطقه تحت نظارت بین المللی چه پیش خواهد آمد.
طرح جایگزینی سازمان ملل متحد به جای اشغال اسرائیل از سوی "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهوری فرانسه داده شده است که درماه می از لبنان دیدار داشت.
درهمین ارتباط "میشل سلیمان" رئیس جمهوری لبنان گفته است که اسنادی را به سازمان ملل متحد ارائه خواهد کرد که در آن بر لبنانی بودن این مزارع تاکید شده است.اسرائیل که از جنگ سال 1967 این منطقه را تحت اشغال خود دارد مدعی است که این مزارع متعلق به سوریه است.