دكتر عبد الحميد حسين نيا در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: خور و پف در خواب سبب مي شود كه فرد خواب كاملي نداشته باشد و اين خود عاملي است كه فرد در تمام طول روز احساس خواب، خستگي و گيجي داشته باشد.
وي اظهار داشت: بسياري از تصادفات در حين رانندگي به ويژه تصادفات جاده اي ناشي از خور خور تنفسي است چرا كه فرد پيش از رانندگي خواب راحت و كاملي نداشته بنابراين هنگام رانندگي با خواب آلودگي مواجه شده است.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: برخي ا ز همسراني كه به دادگاه هاي طلاق مراجعه مي كنند از خور خور كردن همسران خود شكايت دارند و به همين دليل درخواست طلاق داده اند چرا كه نسبت به صدا در هنگام خواب حساسيت دارند و خور و پف همسرانشان سبب شده كه نتوانند شب ها بخوابند.
وي با بيان اينكه خور و پف باعث گلو درد و عفونت تنفسي مي شود ، افزود : خورخور كردن كودكان با بزرگسالان متفاوت است و علت شايع آن در كودكان وجود لوزه سوم در آنهاست كه چون اين لوزه به صورت غده لنفاوي از زنجيره لنفاوي و در پشت بيني قرار دارد سبب انسداد و گرفتگي بيني شده و اين صداها در خواب ايجاد مي شود.
بازرس انجمن گوش و حلق و بيني با اشاره به اينكه خور و پف نشانه وجود بيماري است، گفت: اين عامل در بزرگسالان به علت هاي مختلفي نظير انسداد بيني، انحراف تيغه بيني ، حساسيت هاي بيني و بزرگ شدن لوزه ها پديد مي آيد.
وي افزود: بالا رفتن سن و چاق شدن به ويژه بزرگ شدن شكم، كوتاه بودن گردن و يا بزرگ شدن گردن از عوامل ايجاد خور و پف در افراد بزرگسال است.
دكتر حسين نيا گفت: در صورت مشكل در زمينه انسداد بيني مي توان با انجام عمل جراحي به رفع اين مشكل پرداخت.
وي توصيه كرد: افراد چاق با كم كردن وزن خود و خوردن غذاي سبك در هنگام شب، عدم استفاده از داروهاي خواب آور، استفاده از بالش هاي كوتاه و صاف و خوابيدن به پهلو مي توانند از خور و پف در خواب جلوگيري كنند.