برخی تحلیلگران اقدام دولت آمریکا برای فرستادن نماینده ای ارشد به گفتگوهای ایران و گروه 1+5 درباره فعالیتهای هسته ای صلح آمیز کشورمان، آن را یک تغییر مهمی در سیاست دولت بوش ارزیابی می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری بی بی سی نوشت : پس از یک هفته نمایش قدرت ایران، اکنون نشانه های رو به افزایشی وجود دارد که از تمایل دو طرف واشنگتن و تهران برای انجام نوعی گفتگوی جدی درباره موضوع هسته ای ایران حکایت دارد. پس از شعارها و تهدیدها اکنون زمان مهمی برای دیپلماسی است.

"جون لین" نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است : موافقت واشنگتن برای فرستادن "ویلیام برنز" معاون وزیر امور خارجه آمریکا به ژنو برای پیوستن به گفتگوها بین "خاویر سولانا" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و"سعید جلیلی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در روز شنبه یک تغییر مهم در دولت بوش است و ایرانیها آن را درک خواهند کرد.

در ادامه این مطلب آمده است : مقامهای ایرانی هم اخیرا از علاقه مندی خود به انجام مذاکرات مستقیم با آمریکا و همچنین باز کردن یک دفتر نمایندگی دیپلماتیک آمریکا در تهران برای اولین بار از زمان انقلاب اسلامی خبر دادند.

نویسنده مدعی شده که به زعم خود از یک منبع ایرانی شنیده است که ممکن است تهران به زودی پیشنهاد غرب برای توقف برنامه غنی سازی خود را در سطح کنونی آن به مدت چندین هفته در ازای توقف تحریمهای جدید بپذیرد . مسئله تعلیق غنی سازی اورانیوم که پیش شرط غرب برای آغاز گفتگوهاست، موضوع سخت تری است، اما هم اکنون بررسیهای زیادی درباره آن در حال انجام است.

لین افزوده است : مشکلی که برای ایران وجود دارد این است که احساس می کند آخرین بار که این برنامه را تعلیق کرد، در ازای آن چیزی به دست نیاورد.

در ادامه این مطلب آمده است : زمان برای "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا رو به پایان است . کمتر از چهار ماه دیگر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده و بوش پیش از پایان ماه ژانویه سمت ریاست جمهوری را ترک خواهد گفت.

به عقیده نویسنده، بوش با باز کردن راه به سوی تهران، می تواند لطف بزرگی را به جانشین خود بکند. این یک قمار سیاسی است که وی می تواند هزینه نسبتا کمی را برای آن بپردازد؛ در صورتی که رئیس جمهور آتی ممکن است آن را گامی بسیار دور بییند یا برای پرداختن به این موضوع مشغله زیادی داشته باشد.

در پایان این مطلب آمده است : دو طرف تا حد زیادی این مسئله را روشن کرده اند که خواستار گفتگو هستند، اما هیچ یک شنونده خیلی خوبی نیستند. هم اکنون کانالهای پشتی فعالی وجود دارد که ممکن است به این امر کمک کند.