علی اکبر کسائیان گفت: گویی همکاران مطبوعاتی رسالت اصلی خودشان را که اطلاع رسانی ساده است دست کم گرفته و آن را رسالت ثانوی می دانند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری پانزدهمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری ها، علی اکبر کسائیان دبیر هیئت منصفه مطبوعات و داور دوره قبلی جشنواره مطبوعات، فضای فعلی مطبوعات را سیاست زده توصیف کرد و در این باره گفت: به طور کلی فضای کلی مطبوعات در یک کلام در حد افراطی سیاست زده است. انتقادهای سازنده که باید از کارشناسان خبره گرفته شود هست اما ناپخته و شتاب زده است.

وی افزود درباره علل پائین بودن سرانه مطالعه روزنامه در ایران، خاطرنشان کرد: این موضوع چند علت دارد. جامعه ما نیاز به روزنامه و مطالعه را باید از کودکی و از بطن خانواده احساس کند. وقتی پدر و مادر اهل مطالعه نیستند بچه ها هم مطالعه نمی کنند. وقتی اکثر معلم ها اهل روزنامه خواندن نیستند چنین موضوعی در کلاس ها مطرح نمی شود. دوم اینکه جامعه مطبوعات حضور کم رنگی دارد. توزیع مطبوعات خودش یک مسئله است. در سوپر مارکتها از شیر مرغ تا جان آدمیزاد پیدا می شود اما از روزنامه خبری نیست. دکه روزنامه فروشی به اندازه کافی نداریم یک مقدار هم خود مطبوعاتی ها مقصر هستند. گاهی پیش آمده که خودمان را برتر از دیگران تصور کرده ایم و سلیقه مردم را نادیده گرفته ایم.

کسائیان برپایی جشنواره مطبوعات را در رشد و شکوفایی آنها موثر دانست و تاکید کرد: جشنواره به عنوان یک اهرم می تواند موثر باشد اما اینکه جشنواره بیاید و تمام مشکلات را برطرف کند، خیر. جشنواره در جلب توجه کارشناسان و مردم می تواند تاثیر زیادی داشته باشد. اصحاب رسانه باید احساس کنند محصولاتشان توسط خبره های این فن ارزیابی می شود. مطبوعات باید دیده بان هوشیار جامعه باشند و ضمن اطلاع رسانی شفاف و سریع کار می کنند که احساس امنیت اجتماعی و روانی در جامعه به وجود بیاید و از جنجال پردازی دوری کنند.

وی درباره داوری ها نیز گفت: داوری ها باید توسط افرادی انجام گیرد که ضمن اینکه اهل قلم هستند مقلد نباشند و از همه مهمتر اینکه در زمینه داوری ها هم باید از سیاست زدگی جلوگیری کرد. حداقل یک یا سه نفر از هر رشته مورد تحسین و تشویق قرار بگیرد به هر حال سطوح مطالب ارسالی به دبیرخانه جشنواره ایده آل نیست.

دبیر هیئت منصفه مطبوعات با ارائه پیشنهادهایی برای بهتر برگزار شدن جشنواره مطبوعات این گفتگو را به پایان برد و گفت: یکی از پیشنهادهای همیشگی من این بوده که جشنواره باید دبیرخانه دائمی داشته باشد. جشنواره موسمی و فصلی به درد نمی خورد. دبیرخانه دائمی، ارزیابی واقعی و درست از مطالب ارائه کند با دو اثر که فردی برای جشنواره می فرستد نمی شود ارزیابی حرفه ای کرد. دبیرخانه جشنواره باید در طول سال فعالیت مطبوعاتی ها را مورد توجه قراردهند و به جامعه معرفی کنند.