تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۳:۰۸

اصفهان - خبر گزاری مهر: رئیس اداره مرمت اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: فاز دوم مرمت کلیسای وانک مربوط به دوره صفوی آغاز شد.

فریبا خطابخش در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان اظهار داشت: ‌مرحله دوم مرمت تزئینات و تابلوهای زیر گنبد کلیسای وانک اصفهان طی قرار دادی آغاز به کار کرد و در حال حاضر مرحله مرمت عملیات اجرایی مراحل حفاظتی مرمتی زیر گنبد آغاز شده است.

وی ادامه داد: در این مرحله با توجه به تخریب و پوسته شدن رنگها، مطالعات فن شناسی شامل انجام آنالیزهای فیزیکی، شیمیایی به روش کلاسیک و دستگاهی، آسیب شناسی در هر بخش با انجام معاینات فنی در محل عکاسی با نور uv انجام آزمایشات تخصصی با روشهای دستگاهی انجام شد.

خطابخش یادآور شد: کلیسای آمنا پرکیچ مقدس، معروف به دیر وانک به عنوان یکی از مهمترین کلیساهای تاریخی جلفا در دوره شاه عباس اول صفوی است که به عنوان کلیسای جامع ارمنیان اصفهان و جنوب ایران و محل اقامت خلیفه ارمنیان اصفهان بوده است.

وی با اشاره به اینکه مجموع این کلیسا دارای مساحتی بالغ بر هشت هزار و 731 متر مربع است افزود: کلیسای اصلی شامل صحن ناقوس خانه، کتابخانه، موزه، برج ساعت، اتاقهای مخصوص اقامت اسقف و کشیشان و همچنین تالار اجتماعات و چایخانه است.

رئیس اداره مرمت همچنین خاطرنشان کرد: این کلیسا دارای پلانی مستطیل شکل در جهت شرقی غربی است که سقف و گنبد آن بر روی قوس هایی که به دیوارهای کلیسا و در ستون بزرگ متصل به دیوارهای جانبی وصل شده اند تکیه دارد و گنبد اصلی کلیسا نیز دارای 12 متر ارتفاع و هشت نور گیر است.

خطابخش بیان داشت: کلیه قسمتهای این کلیسا با گچ پوشانده و تابلوها و دیوارنگاره های تصویری آن با مضامینی از زندگانی حضرت مسیح (ع) به تصویر کشیده شدن صحنه هایی از کتب مقدس همراه با سایر تزیینات وابسته را به نمایش می گذارد.