خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: دکتر ابراهیم خدایار استادیار دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی که در اختیار مهر قرار داده، ضمن تمجید از دست اندرکاران مجموعه های تلویزیونی "روزگار قریب" و "شهریار"، پیشنهاد تولید سریالی بر اساس زندگی دکتر جعفر شهیدی را داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی در این یادداشت نوشته است: پخش مجموعه تلویزیونی «شهریار» و به دنبال آن تولید و پخش «روزگار قریب» تأثیر بسیار عمیقی بر عموم مردم به‌ویژه جوانان و نوجوانان نسبت به زندگی بزرگان و نام‌آوران معاصر ایران و پیوند آنان با هویت ملی مذهبی از خود بر جا گذاشت.

به جرأت می‌توان ادعا کرد ساخت این مجموعه‌ها علاوه بر اینکه مخاطبان ایرانی را به برنامه‌های تلویزیونی بیشتر علاقمند کرد آنها را با تاریخ اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و دینی یکصد سال اخیر ایران نیز آشنا ساخت و غبار فراموشی را از آینه خاطرات آنان زدود؛ امری که هرگز با هیچ رسانه دیگری حتی با چاپ کتاب و روزنامه و...، در این وسعت امکان‌پذیر نبود. این مجموعه‌ها علاوه بر تأثیر در فضای داخلی ایران و افزایش حس وطن‌پرستی و نزدیکی به هویت ملی ایرانیان، تأثیرات عمیق خود را بر ایرانیانی که در خارج از وطن زندگی می‌کنند نیز خواهد گذاشت. بنابراین تهیه و تدوین این نوع برنامه‌ها و سرمایه‌گذاری برای ادامة کار وظیفه‌ای ملی است که فقط تلویزیون آینه تجلی آن است.

غرض از تحریر این یادداشت، ضمن توجه دادن مسئولان فرهنگی نظام به اهمیت مسئله و سپاس از تمام دست‌اندرکاران تولید و پخش این نوع کارهای مفید و ستودنی پیشنهاد ساخت مجموعه‌ای درخور نام و یاد استاد علامه سید جعفر شهیدی است؛ مردی که توانست در طول زندگی پربار خود علاوه بر تربیت ده‌ها استاد و محقق برای دانشگاه‌های ایران، مدیریت چنددهه‌ای مؤسسة لغت‌نامة دهخدا، تألیف و ترجمه‌های درخشان و ماندگار درباره تاریخ اسلام و زندگی اهل بیت (س) با تقدیم خون فرزند بزرگوار خویش، درخت انقلاب را آبیاری کرد. مردی که با پیوند حوزه و دانشگاه، وصیت حضرت امام خمینی(ره) و آرمان استادان شهید مطهری و مفتح را برای پیوند حوزه و دانشگاه در زندگی عملی و علمی خود محقق کرد.

شهیدی همکار و ادامه‌دهنده راه دو تن از شاخص‌ترین پژوهشگران و بزرگان زبان و ادب فارسی، علامه دهخدا و دکتر معین بود. به تصویر کشیدن پیوند زندگی علمی این شخصیت کم نظیر با زندگی بسیاری دیگر از استادان طراز اول ایران در سال‌های پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هجرت او به نجف اشرف برای ادامه تحصیل، علاقه مثال‌زدنی وی به فرهنگ و تمدن ایرانی، اسلامی و شیعی، به تصویر کشیدن تاریخ اجتماعی، ادبی و علمی ایران در یکصد سال اخیر است؛ امری که هم‌اکنون برای آشنا کردن نسل جوان با هویت ایرانی بسیار ضروری می‌نماید.

بدون کوچک‌ترین تردید ساخت این مجموعه علاوه بر برآوردن اهداف یادشده، پیوند حوزه و دانشگاه و روحانیت و مردم را بیش از گذشته مستحکم‌تر خواهد کرد.