به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس پاکستان، "پراناب موخرجی" روز گذشته در کلکته گفت که کشورش می خواهد انرژی بیشتری تولید کند و تحقیقات هسته ای انجام دهد.
وی با دفاع از سیاست کشورش در قرارداد هسته ای با آمریکا گفت:" ما سلاحهای کافی و نیروی قدرتمندی برای دفاع از کشور خود در اختیار داریم. از این رو نیازی به امضای این قرارداد هسته ای برای انبار کردن سلاح نداریم. "
موخرجی به این مسئله اشاره کرد که قرارداد هسته ای کشورش با آمریکا انزوای هسته ای 34 ساله هند را از بین خواهد برد.
وزیر امور خارجه هند افزود:" انرژی هسته ای انرژی نسل آینده است و می خواهیم مردم ما از آن برخوردار شوند."
احزاب چپ و ملی گرای هند بویژه حزب BJP مخالف قرارداد هسته ای با آمریکا هستند، این احزاب نگران هستند که توافق هسته ای هند و آمریکا، مانع از آزمایش های هسته ای نظامی دهلی در آینده شود. به همین خاطر اخیرا در صدد انحلال دولت بر آمدند که موفق نشدند.
بعد از پیروزی دولت هند در پارلمان و گرفتن رای اعتماد، 10 حزب سیاسی در این کشور تصیم گرفته اند در اعتراض به سیاست های دولت این کشور به خصوص توافق هسته ای در سراسر هند تظاهرات کرده وتصمیم گرفته اند در مقابل دولت برای نهایی کردن توافقنامه هسته ای با آمریکا بایستند.
"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در2 مارس سال 2006 (11 اسفند سال 1385) در سفر خود به دهلی نو، توافقی را با سینگ امضا کرد که بر اساس این توافق که پایه های آن در 18 جولای سال 2005(27 تیر 1384) صورت گرفت، آمریکا متعهد شد تا به هند فناوری هسته ای صلح آمیز بدهد.
توافقنامه آمریکا-هند به دهلی نو اجازه می دهد که راکتورهای هسته ای و سوخت آنها را از خارج تهیه نماید، اما گروههای مخالف از جمله احزاب چپ و کمونیست و همچنین ناسیونالیستهای این کشور بر این اعتقادند که این توافق استقلال و آزادی عمل هند را در فعالیتهای هسته ای سلب می کند و به چهره این کشور به عنوان عضو جنبش عدم تعهد نیز لطمه وارد می کند.
همچنین در آمریکا نیز برخی از اعضای کنگره با این توافقنامه مخالفت کرده اند.