محمد حسن ایمانی کارشناس فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر از موفقیت محققان وزارت جهاد کشاورزی در طراحی و ساخت دستگاه الکترو اسپلینگ (Electro spining system) خبر داد و گفت: این دستگاه قادر است نانوالیافهایی تولید کند که در پزشکی و کشاورزی کاربرد دارد.
وی با اشاره به جزئیات این دستگاه افزود: این دستگاه دارای سوزنی است که توسط اهرمی به سمت راست و چپ هدایت شده و ماده پلیمری از نوک این سوزن به سمت غلطک در حال چرخش تزریق می شود. اختلاف ولتاژ میان غلطک و نوک سوزن باعث می شود که وقتی فایبر میکرونی از نوک سوزن خارج می شود در اثر کشش، قطر آن کاهش یافته و در نتیجه الیافهایی به ابعاد نانومتر تولید شود.
کاربردهای پزشکی نانوالیاف محققان ایرانی
ایمانی به کاربردهای پزشکی این نانوالیاف اشاره کرد و افزود: الیاف نانومتری تولیدی این دستگاه در تولید داربستهای الیافی برای قلب مورد استفاده قرار می گیرد.
کارشناس فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی در این باره به مهر گفت: موقعی که فرد سکته می کند، سلولها قلبی می میرند که در حال حاضر با استفاده از فناوری سلولهای بنیادی، سلولهای بنیادی به منطقه ای که سلولها از بین رفته اند تزریق می شود. موقعی که عمل تزریق انجام می شود احتمال ایجاد بافت زنده پایین است از این رو الیافهای نانومتری برای افزایش احتمال رشد سلولهای بنیادی به کار می رود.
وی با تاکید بر اینکه امکان رشد سلولهای بنیادی بر روی این الیاف بیشتر است، ادامه داد: این فایبرها (الیاف) زیست تخریب پذیرند و وقتی سلولهای جدید تشکیل می شود فایبرها در داخل بدن تجزیه می شوند.
به گفته ایمانی، در حال حاضر پروژه ای در زمینه تولید داربستهای نانوالیاف در وزارت جهاد کشاورزی تعریف شده است.
کاربردهای کشاورزی نانوالیاف محققان ایرانی
کارشناس فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی به دیگر کاربردهای نانو الیافهای تولیدی پرداخت و اظهار داشت: با استفاده از این دستگاه می توان کودهای فایبری تولید کرد که قدرت جذب بالایی دارد و عملکرد مزارع را افزایش می دهد.
وی با بیان این مطلب که این دستگاه در دانشکده مهندسی جهاد کشاورزی طراحی و ساخته شده است به مهر گفت : این دستگاه در سال جاری به بهره برداری رسیده است.