محققان "ام آی تی" فرایند نوآورانه ای را توسعه دادند که می تواند انرژی خورشیدی را برای جداسازی مولکولهای آب به اتمهای هیدروژن و اکسیژن به کار گیرد و این انرژی را برای استفاده درمقیاس وسیع ذخیره کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حال حاضر انرژی خورشیدی به عنوان منبعی تنها برای استفاده فوری از انرژی شناخته می شود به طوری که ذخیره انرژی حاصل از خورشید هزینه های زیادی داشته و بنابراین مقرون به صرفه نیست.

اکنون گروهی از دانشمندان موسسه تکنولوژی ماساچوست (ام آی تی) موفق به اختراع روشی شدند که می تواند به روشی موثر و اقتصادی انرژی خورشید را ذخیره کند.

این روش از مواد فراوان و غیرسمی استفاده می کند که فرایند فتوسنتز کلروفیلهای گیاهی را یادآوری می کند.

این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله ساینس منتشر کرده اند در این خصوص اظهار داشتند: "ما از سالها قبل به دنبال این روش بودیم. انرژی خورشیدی همیشه به عنوان راه حلی کم تجربه و دور از نیاز زیاد به انرژی در نظر گرفته شده است. اکنون ما به طور جدی می توانیم به خورشید به عنوان منبعی کاملا در دسترس فکر کنیم."

این محققان فرایند نوآورانه ای را توسعه دادند که از انرژی خورشیدی برای جداسازی مولکولهای آب به اتمهای اکسیژن و هیدروژن استفاده می کند و سپس مجددا این اتمها را در داخل یک پیل سوختی ترکیب کرده و برق تولید می کند.

عنصر کلیدی در این فرایند، کاتالیزور جدیدی است که هیدروژن قابل استفاده را تولید می کند. این کاتالیزور، فلز کبالت، فسفات و یک الکترود است که در آب گذاشته می شود.

زمانی که الکتریسیته ای که از یک پیل فتوولتائیک، توربین بادی و یا از منابع دیگر تولید شده از طریق این الکترود بگذرد، کبالت و فسفات نوار نازکی را روی الکترود تشکیل می دهند و اکسیژن گازی تولید می کنند.

با ترکیب این کاتالیزور با یک کاتالیزور دیگر مثل پلاتین که می تواند گاز هیدروژن را از آب تولید کند، این سیستم می تواند واکنش هیدرولیز را که در مدت فتوسنتز مشاهده می شود نشان دهد.

این کاتالیزور جدید در دمای محیط آب در pH خنثی عمل می کند و بنابراین به راحتی می تواند انرژی خورشید را برای مصرف در شب و در مقیاس وسیع ذخیره کند.