رشت - خبرگزاری مهر: مسیر رویایى گردنه حیران در جاده آستارا به اردبیل از یک طرف مشرف به کوه‌هایى است که پوشیده از جنگل‌هاى انبوه است و از سویی مشرف به دره اى نه چندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور مى‌کند، این رود تعیین کننده مرز ایران و آذربایجان است.

به گزارش خبرنگار مهر در آستارا، گردنه حیران تقریباً بیشتر مواقع در زیر ابرى از مه پنهان است، دره‌ها و کوهپایه‌هاى پوشیده از گل‌ها و گیاهان جنگلى و مرتعى و گاوهایى که در حال چرا هستند با چشم‌انداز زیبایى از کندوهاى عسل ،اولین جلوه‌هایی است که به چشم هر رهگذری مى‌آید و آن را فریفته خود مى‌کند.

بی‌شک می‌تواند حیران را از زیباترین مناطق سرسبز ایران دانست، کوهنوردانی هم که عازم اردبیل می‌شوند می‌توانند زیبایی‌های این منطفه را با کوهپایه‌های سبلان مقایسه کنند یا با عبور از آن، خستگی صعود را در شب سرد زمستانی فراموش کنند.

یک کارشناس مسائل اکوتوریسم، روستاى حیران آستارا یکى از جاذبه هاى اصلى گردشگرى کشور دانست و گفت: روستاى حیران که در جاده آستارا به اردبیل و در میانه گردنه سخت گذر حیران قرار دارد، با توجه به جاذبه هاى گردشگرى و سیاحتى خود به یکى از زیبا و پرجاذبه ترین مکانهاى گردشگرى کشورمبدل شده است.

علی مظفری بیان داشت: این منطقه با توجه به شرایط آب و هوایى بسیار مناسب و کوهپایه اى در پنج سال گذشته مورد توجه طبیعت دوستان قرار گرفته و ساخت و ساز بناهاى تفریحى و سیاحتى درآن به شدت چشمگیر است.

وی گفت: ایجاد تله کابین در ارتفاعات مشرف بر حیران، بزرگترین طرح عمرانى است که با اجراى آن توسط بخش خصوصى یک گام مهم در توسعه بخش گردشگرى آن برداشته خواهد شد.

مظفری اظهار داشت: جمعیت رسمى این روستا حدود ۷۰ خانوار است اما با توجه به ساخت و سازهاى اخیر، شمار اهالى آن حدود۳۰۰ خانوار برآورد مى شود.

کارشناس مسائل اکوتوریسم افزود: حیران در تابستان اخیر محل گردش صدها هزار نفر از اهالى استانهاى مجاور به خصوص اردبیل و آذربایجان شرقى است.

مظفری اعلام کرد: ارتفاعات این روستا که چشمه هاى بسیار زیباى آن از شهرت زیادى برخوردار است هر هفته میزبان صدها کوهنورد از استانهاى مختلف است و مسیرهایى مانند "على داشى" و "آلما تله سى" از زیباترین و پرطرفدارترین مسیرهاى کوهنوردى محسوب مى شود.

این کارشناس ادامه داد: ساخت و سازهاى اخیر در حیران همچنین بر بهاى زمینهاى این منطقه افزوده است و این شاخص در طول پنج سال گذشته حدود ۲۰ برابر رشد را نشان مى دهد.

فرماندار آستارا گفت: بخش خصوصی برای توسعه گردشگری آستارا افزون بر 600 میلیارد ریال سرمایه گذاری می کند.

مرتضی طالبی افزود: در سفر اخیر ریاست جمهوری به گیلان در آستارا چهار منطقه نمونه گردشگری به تصویب رسیده است.

وی عنوان کرد: منطقه تفریحی توریستی حیران، منطقه تالاب استیل و منطقه لوندیل آستارا در نگاه بین المللی و ملی در زمینه گردشگری مصوب شده است.

طالبی با بیان اینکه باید در تحول زیر ساختها این منطقه بیشتر تلاش شود، افزود: هر نقطه آستارا خود یک منطقه توریستی و پتانسیل ویژه است.

وی خاطر نشان کرد: شهرستان مرزی آستارا حلقه اتصال گیلان به کشورهای آسیایی میانه و سه استان توریستی کشور است.