رؤسای جمهور ایران و سوریه تداوم و تحکیم روابط دوجانبه و منطقه‌ای را مورد تأکید قرار دادند و تصریح کردند: تهران و دمشق مسیر مشترکی را که تا کنون داشتند با هماهنگیهای بیشتر ادامه خواهند داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدی‌ نژاد و بشار اسد عصر دیروز در مذاکرات مشترک با ابراز رضایت از روند روابط دو کشور اظهار داشتند : خوشبختانه روابط ایران و سوریه در مسیر تفاهمات و علائق مشترک به خوبی در حرکت است و همکاری و هماهنگی بیشتر می‌تواند در این خصوص مؤثرتر باشد.

رؤسای جمهور ایران و سوریه در جریان این مذاکرات موضوعات مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله اوضاع لبنان، فلسطین، عراق، رژیم صهیونیستی و موضوع هسته‌ای کشور را مورد بحث و مذاکره قرار دادند.

رؤسای جمهور دو کشور همچنین با تأکید بر اینکه در لبنان، فلسطین و عراق شرایط به نفع مردم و مقاومت این کشورها تغییر کرده است، روند جاری در کشورهای مذکور را مورد حمایت قرار داده و خواستار عدم دخالت دشمنان در اوضاع داخلی آن شدند.

دکتر محمود احمدی‌نژاد در این نشست روابط ایران و سوریه را خوب و رو به پیشرفت دانست و گفت : تا کنون تصمیمات مناسبی برای تقویت روابط دوجانبه و منطقه ای گرفته شده است و ضروری است با ترسیم چشم‌انداز توسعه همکاریها برای آینده مسیر مشترکی را که انتخاب کرده ایم با حفظ هماهنگی و همکاری مضاعف ادامه دهیم.

وی با اشاره به اهداف برخی کشورها برای ایجاد فاصله بین ایران و سوریه گفت : این عده قطعاً اشتباه می‌کنند و ایران و سوریه همواره در کنار هم خواهند بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به سفر بشار اسد به تهران گفت : این سفر کمک خواهد کرد تا روابط دو جانبه با چشم‌انداز بلند و سرعت مضاعفی به پیش رود.

دکتر احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد : شرایط امروز با سالهای گذشته کاملاً متفاوت است و حتماً بایستی با استفاده از تجربیات گذشته برنامه هماهنگ و جامعی را برای آینده روابط خود، ترسیم کنیم.

وی با اشاره به وضعیت آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه گفت : آنها در بدترین شرایط قرار دارند و افکار عمومی به شدت علیه آنها است.

رئیس جمهور اضافه کرد : آمریکا مدام با شکست مواجه می‌شود و برنامه‌ریزیهای آن یکی پس از دیگری ناکام می‌ماند و در آینده‌ای نزدیک مجبور خواهد شد با تغییر رویکرد خروج از عراق و منطقه را عملیاتی کند و هر دولتی که در آمریکا روی کار بیاید اجباراً بایستی این اقدام را انجام دهد.

دکتر احمدی‌نژاد تصریح کرد: رژیم صهیونیستی فلسفه وجودی‌اش را از دست داده است و دیگر قادر نیست سیاستهای آمریکا و اروپا را در منطقه هدایت کند بنابراین به طور طبیعی رو به اضمحلال است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: امروز شرایط به ‌گونه‌ای شده است که آزادی همه سرزمین‌های اشغالی، بازگشت فلسطینیان، تشکیل دولت فلسطینی و اضمحلال رژیم صهیونیستی در نزد افکار عمومی یک هدف خارج از دسترس به شمار نمی‌رود.

وی همچنین با اشاره به برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: در هر مذاکره‌ای که شرکت می‌کنیم و هر موضوعی را مطرح می‌نماییم قطعاً در جهت تثبیت حق هسته‌ای ایران است و ملت ایران سرسوزنی از حقوق خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

دکتر احمدی‌نژاد تصریح کرد: هدف اصلی تهران در تمام فعالیتهای سیاسی در منطقه و در عرصه بین‌المللی این است که مواضع کشورهای دوست و همسایه خود را تقویت کرده و سلطه بیگانگان را تضعیف کند.

رئیس‌جمهور سوریه نیز در این نشست با تأکید بر اینکه برای دمشق تحکیم و گسترش همپیمانی با تهران حائز اهمیت است گفت : سوریه با جدیت تقویت و تحکیم روابط با تهران را پیگیری می‌کند.

بشار اسد تأکید کرد: سوریه قویاً پیرامون مواضع، همکاریها و هماهنگیهای خود با ایران ایستاده و هرگز هیچگونه تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.

وی روابط دوجانبه سوریه و ایران را مفید ارزیابی کرد و گفت : گامهای بلندی برای تقویت همکاریها برداشته شده است و در سطوح روابط دوجانبه و اقتصادی در حال پیشرفت هستیم. سرمایه‌گذاری ایران در سوریه چشم‌انداز خوبی است که می‌تواند در بهبود و تحکیم روابط نقش مهمی داشته باشد.

رئیس‌جمهور سوریه در ادامه اوضاع لبنان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد : تبادل اسرای لبنانی از دستاوردهای نیروی مقاومت و حاصل ناکامی آمریکا و همپیمانان آنان در منطقه بود.

وی افزود: رژیم صهیونیستی با آمریکا همچنان در حال توطئه در منطقه هستند و باید در این زمینه هوشیار بود.

بشار اسد با اشاره به اینکه اکثر مردم منطقه از سیاستهای کنونی آمریکا و رژیم صهیونیستی ناراضی هستند گفت : رژیم صهیونیستی قدرتمند نیست و کشورها می‌توانند با مقاومت و ایستادگی به حقوق خود دست یابند.

رئیس‌جمهور سوریه همچنین موضوع هسته‌ای کشورمان را مورد اشاره قرار داد و با حمایت از حق مسلم تهران در دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، خاطر نشان کرد: آنچه در این رابطه برای سوریه مهم است موافقتنامه‌های بین‌المللی ناظر در پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است و به کشورهای اروپایی نیز گفته‌ایم که از نظر سوریه براساس موافقتنامه‌های بین‌المللی هر کشوری از جمله ایران حق دارد غنی‌سازی کند و نیروگاه هسته‌ای داشته باشد.