گروهی از محققان آمریکایی با بررسی حدود 50 هزار الگوی حرکت از پیش تعیین شده موشهای صحرایی در یک مدل ریاضی، نرم افزاری را برای پیش بینی بیماری تصلب جانبی آمیوتروفیک (ALS) توسعه دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان مرکز تحقیقات روانپزشکی مریلند در یک مدل ریاضی با بررسی 50 هزار الگوی حرکت از پیش تعیین شده ای که موشهای صحرایی برپایه آنها آزادانه حرکت می کنند نرم افزاری را توسعه دادند که بیماری تصلب جانبی آمیوتروفیک (ای ال اس) را پیش بینی می کند.

استفاده از تراشه های میکروآنتن در این تحقیقات به نوعی ترکیبات ژنها را تداعی می کند.

نتایج این تحقیقات که در مجله Behavioral Neuroscience منتشر شده است نشان می دهد که این نرم افزار از موشهای تغییر داده شده به عنوان مدل حیوانی بیماری تصلب جانبی آمیوتروفیک استفاده می کند. این بیماری در 10 درصد از موارد ریشه ارثی دارد.

این نرم افزار که "الگوی آرایه" (pattern array) نام دارد با تجزیه حدود 50 هزار الگوی حرکت از پیش تعیین شده فضایی انتزاعی و مشخص را از ترکیب الگوها و پارامترهای مختلف حرکت مثل سرعت، شتاب و جهت حرکت ایجاد می کند.

پس از آنکه این دانشمندان با دوربین ویدیویی مخصوص حرکات دو گروه از موشها شامل موشهای دستکاری ژنتیکی شده مبتلا به بیماری "ای ال اس" و موشهای نرمال گروه کنترل را باز تولید کردند از رایانه برای مشخص کردن تفاوتهای میان دو گروه استفاده کرده و به این ترتیب یک الگوی حرکتی را در موشهای تغییریافته شناسایی کردند که مربوط به دو ماه قبل از شروع بیماری بود.

این زمان در انسان برابر با حدود 5 تا 10 سال قبل از مشاهده اولین علائم بیماری است. این دانشمندان امیدوارند با این روش در افرادی که در خانواده آنها افراد مبتلا به "ای ال اس" وجود دارد این بیماری را در حدود 10 سال زودتر پیش بینی کنند.