به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر کامران باقری لنکرانی در سمینار هفته جهانی شیرمادر که صبح امروز در دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد ، گفت: حمایت از ترویج فرهنگ تغذیه با شیر مادر یک تکلیف انسانی و عقلانی است.
وی با اشاره به تاثیرات مثبت استفاده از شیر مادر برای نوزادان، تصریح کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر باعث کاهش بسیاری از بیماریها است. از طرفی در تحکیم پایه های خانواده نیز نقش مهمی دارد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تغذیه نوزاد با شیر مادر برای مادرانی که سزارین می شوند نیز قابل انجام است ، گفت: در بیمارستان ها نیروی متخصص برای ارائه آموزش های لازم قبل از زایمان به مادران جهت شیردهی به خصوص برای زایمان اول آنان در نظر گرفته شده است.
لنکرانی با اشاره به اینکه مصرف شیر مادر بیماری دیابت را تا 60 درصد در طول زمان کاهش می دهد ، گفت: در واقع برای گسترش فرهنگ تغذیه با شیر مادر نیاز به یک کار و برنامه همگانی است و نباید منحصر به چند نفر باشد.
وی با اشاره به نگرانی دراجرای قانون مرخصی زمان شیردهی گفت: در تمام بیمارستانهای دانشگاهی ، غیر دانشگاهی و تمامی مراکز درمانی توجه به موضوع تغذیه شیر مادر بسیار جدی است. به صورتی که عده ای مشخص برای رسیدگی به این امر در بیمارستانها مشخص شده اند.
وزیر بهداشت با اشاره به نقش همسران در توسعه فرهنگ تغذیه با شیر مادر ادامه داد: هر 5 سال یکبار آمارگیری صورت می گیرد که بر اساس بررسی ها در بین سالهای 79 تا 84 شاهد روند نزولی در ترویج تغذیه با شیر مادر بوده ایم که خوشبختانه از سال 84 تا 87 این مسئله روند افزایشی داشته است.
وی افزود: آمار کشوری نیز در این مورد به صورت مستند در سال 89 اعلام خواهد شد.
وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران در مورد مشکلات ناشی از قطع برق در بیمارستان ها گفت: قسمتهایی از بیمارستان که مربوط به مراقبت های ویژه است مانند اتاق عمل با مشکل قطعی برق مواجه نیست اما اشکالاتی در خدمت رسانی عادی در بیمارستان ها ایجاد شده است.
لنکرانی در مورد استفاده از شربت تریاک گفت: مسئله استفاده از شربت تریاک نیاز به یک مطالعه و پژوهش گسترده ای دارد از طرفی افرادی که برای این نوع درمان مشخص می شوند افراد خاصی خواهند بود و قطعا شربت تریاک بعد ازانجام بررسی های همگانی، توزیع نخواهد شد.
لازم به ذکر است، در این مراسم لوح تقدیری به تمامی فعالان حوزه ترویج فرهنگ تغذیه با شیر مادر اهدا شد.