به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد به استناد مواد 141، 163 و 159 آئین نامه داخلی مجلس به مسکوت ماندن طرح یک فوریتی استخدام آموزشیاران و معلمان حق التدرسی اشاره کرد و گفت: اگر 25 نفر از نمایندگان طرحی را امضا کنند باید در کمیسیون بررسی شود، در آئین نامه مطرح نشده که طرح بار مالی دارد یا خیر یا طرح طبق قانون است یا خیر.
نماینده بجنورد گفت: در مجلس هفتم طرحی تهیه شد اما کمیسیون آموزش و تحقیقات به دلیل آنکه مخالف این طرح بود بر خلاف قانون آن را به مدت 6 ماه مسکوت گذاشت و این در حالی است که کمیسیون اجتماعی در همان ماه اول آن را تصویب کرد.
ثروتی تصریح کرد: زمانی که شما از حق التدریسی ها انتظار دارید که به صورت غیر قانونی در مقابل مجلس تجمع نکنند مجلس نیز نباید کار غیر قانونی انجام دهد. وی افزود: چرا کمیسیون آموزش و تحقیقات بر خلاف صریح آئین نامه اجرایی 6 ماه آن را مسکوت گذاشت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد که در مجلس هشتم 150 نماینده این طرح را امضا کردند تا طبق ماده 141 آئین نامه رسیدگی شود، اما هیئت رئیسه می گوید ابتداباید بار مالی طرح بررسی شود.ثروتی گفت: اگر هیئت رئیسه به وظایف خود عمل نکند ما به کمیسیون اصل 90 مجلس شکایت می کنیم.
وی همچنین به ماده 159 آئین نامه داخلی مجلس استناد کرد و گفت: طرحی یک فوریتی با بیش از 40 امضا تهیه و روز دوشنبه به اداره قوانین تحویل داده شده که می بایست دیروز یا امروز مطرح شود اما چنین امری اتفاق نیفتاده است.
ثروتی همچنین به استناد بند 11 ماده 23 آئین نامه داخلی مجلس گفت: روزنامه کیهان مطلبی را درباره تحریف فرمایشات مقام معظم رهبری توسط رئیس جمهور نوشته است چون رئیس جمهوری سخنان را از تریبون مجلس مطرح کرده است از هیئت رئیسه می خواهم که به طور شفاف این مسئله را بررسی و به نمایندگان اطلاع دهند.
محمد حسن ابوترابی فرد که ریاست جلسه را برعهده داشت گفت: ستون فقرات تذکرات شما ارجاع طرحی بود که شما و همکاران ارائه کرده اید. ماده 144 آئین نامه به صورت شفاف اعلام کرده که رئیس جلسه ممکن است حصول کلیه طرح ها و لوایح عادی را که به مجلس تقدیم می شود با رعایت اصل 75 قانون اساسی پیگیری کند.
ابوترابی فرد افزود: تشخیص موضوع بار مالی طرح ها به عهده هیئت رئیسه است یعنی اگر رئیس جلسه تشخیص داد بار مالی دارد اعلام وصول نمی کند. وی گفت : در مواردی که آخر مطرح کردید در هیئت رئیسه بحث خواهیم کرد.
علی عباسپور تهرانی نماینده مردم تهران نیز در پاسخ به تذکر ثروتی در تذکری آئین نامه ای اظهار داشت: در ابتدای مجلس هفتم کمیسیون آموزش و تحقیقات با همکاری نمایندگان قانون استخدام 40 هزار نیروی حق التدریس را به تصویب رساند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات افزود: در انتهای مجلس هفتم هم طرحی یک فوریتی درباره استخدام بیمه معلمان حق التدریسی تهیه شد.
عباسپور افزود: تفاوت آن زمان با طرح دوم این بود که در طرح اول در پایان قانون برنامه پنج ساله سوم قرار داشتیم و طبق این برنامه حدود 30 هزار نفر برای استخدام باقی مانده بود و چون بار مالی نداشت ، توانستیم در مجلس مطرح کنیم.
وی افزود: در طرح دوم در قانون پنج ساله چهارم چنین خلائی برای استخدام وجود نداشت لذا جلساتی را با وزارت آموزش و پرورش و سازمان مدیریت گذاشته شد تا منابع مالی این طرح تامین شود و بتوان آن را در مجلس طرح کرد که البته عمر مجلس هفتم کفاف بررسی این لایحه را نداد ضمن اینکه بار مالی این طرح نیز تامین نشد.
عباسپور اظهار داشت که کمیسیون آموزش و تحقیقات هنوز پیگیر این موضوع است.وی افزود: مشکل این است که آقای ثروتی عجله می کند و دنبال رای جمع کردن است.
در این هنگام ابوترابی فرد از اتاق فرمان خواست میکروفن عباسپور را قطع کنند.