خبرگزاری مهر - گروه استانها: عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: شهر مقدس قم که خود سالانه ده‌ها هزار مبلغ به سراسر کشور اعزام می‌کند از عدم حضور یک متولی مقتدر دینی و فرهنگی رنج می‌برد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله سید احمد خاتمی در همایش ائمه جماعات استان قم که به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم در محل این اداره کل برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به مدیریت دینی امام جماعت گفت: امامان جماعت باید دارای ویژگی‌هایی از جمله تدوین چشم‌انداز و برنامه‌ریزی، کادرسازی و فاصله گرفتن و فراتر عمل‌کردن از خطوط احزاب باشند.

وی افزود: مسجد و منبر نباید دکان باشد بلکه باید کانون نشر دین به حساب آید.

خاتمی با بیان اینکه امام جماعت باید تلاش کند تا تصویری درست از دین را برای مردم بیان کند تصریح کرد: رفتار عملی امام جماعت به عنوان مدیر دینی بسیار تاثیر گذار است و در به تصویر کشاندن مسائل دینی نقش موثری دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: مدیریت دینی باید هم اصل تبلیغ را مدیریت کند و هم حواشی آن را و مطالبی را که بیان می‌کند متناسب با آن زمان بیان نماید.

خاتمی گفت: مسائلی که در مساجد مطرح می‌شود باید متناسب آن مناسبت باشد مثلا اگر هفته دفاع مقدس، 22 بهمن و یا ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) است مردم انتظار دارند طبق آن مناسبت سخنرانی بشنوند.

وی به توجه مدیریت دینی بر روی جوانان تاکید کرد و گفت: پیامبر(ص) به این مسئله توجه جدی داشتند و به جوانان بها می‌دادند، که باید مدیران دینی مساجد نیز به این امر توجه خاصی داشته باشند.

وی به ارزش‌هایی که پیامبر(ص) به جوانان می‌دادند اشاره کرد و اظهارداشت: از قالب این اعتماد پیامبر(ص)، حضور پررنگ جوانان در بسیاری از رویدادها و اتفاق‌های مهم شکل گرفت که سبب افزایش اعتماد پیامبر(ص) به آن‌ها بود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: جوانان را باید درک کرد، بعد شخصیتی داد و با تذکر و هدایت آن‌ها را پرورش داد نه آنکه آن‌ها را از مسائل مختلف طرد کرد که این روش آسیب‌های بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: مساجد باید به کانون اشباع نیازهای فرهنگی جوانان تبدیل شود به گونه‌ای که جوانان هر مسئله‌ای را که نیاز دارند در مسجد پیدا کرده و در این مکان مقدس به دنبال آن باشند.

خاتمی تصریح کرد: باید در مساجد همه مسائل از جمله اعتقادی، سیاسی، دینی که نیاز یک جوان است مطرح شود مثلا چه اشکالی دارد که در مساجد طرح تحول اقتصادی که در دستور کار است توضیح داده شود تا شبهات مردم و جوانان برطرف شود.

امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنان خود به موضوع اوقات فراغت و تشکیل کلاس‌های تابستانی در قم اشاره کرد و گفت: بنده آمار مشخصی از تعداد دانش‌آموزان و دانشجویان و جوانان قم نگرفته‌ام، اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که تعداد این‌ جوانان زیاد است.

وی افزود: در قم کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی مختلف در ایام تابستان برگزار می‌شود اما همه این‌ها مقطعی است و می‌توان گفت قم که سالانه ده‌ها هزار مبلغ از این شهر به سراسر کشور اعزام می‌شوند با مشکل اوقات فراغت جوانان و مسائل فرهنگی در تمام ایام سال مواجه است.

خاتمی با بیان اینکه نباید برنامه‌ها مقطعی باشد افزود: آنچه که مشاهده می‌شود این است که قم از نبودن یک متولی مقتدر دینی و فرهنگی رنج می‌برد که باید این مسئله رفع شود.

وی با اشاره به نقش بارز و مقتدر امامان جمعه شهر قم گفت: قم دارای امامان جمعه‌ای است که نور چشم و مفاخر بوده و آن‌ها به عنوان امامان جمعه فرا استانی محسوب می‌شوند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: با این اوضاع و پس از ارتحال آیت الله مشکینی به نظر می‌رسد قم نیازمند یک امام جمعه چهارم است که تمامی فکر و ذهنش به مسائل فرهنگی بوده و بدان توجه کند.

خاتمی افزود: این طرح را بنده 10 سال پیش که آیت الله روحانی و میانجی هنوز زنده بودند مطرح کردم، کسانی در این سطح که حوزه نیز افکار آن‌ها را قبول دارد.

وی تصریح کرد: این همه جوان در قم وجود دارد اما نشاطی در میان آن‌ها مشاهده نمی‌شود که این تحول برای قم یک ضرورت به حساب می‌آید.